Χρυσός: «Βουτιά» σε χαμηλό επτά εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: «Βουτιά» σε χαμηλό επτά εβδομάδων
Οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες σχετικά με τα σχέδια της Fed για τα επιτόκια, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε, είχαν αντίκτυπο στον χρυσό από την αρχή του έτους, ανέφεραν οι αναλυτές.

«Βουτιά» στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαρτίου πραγματοποίησαν οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού την Τετάρτη, μια μέρα αφότου έπεσαν κάτω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά για πρώτη φορά σε περισσότερες από δύο εβδομάδες, καθώς το πρόσφατο ράλι του μετάλλου συνέχισε να «χάνει έδαφος».

Οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες σχετικά με τα σχέδια της Fed για τα επιτόκια, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε, είχαν αντίκτυπο στον χρυσό από την αρχή του έτους, ανέφεραν οι αναλυτές.

«Η διόρθωση στο χρυσό έχει περιθώριο να συνεχιστεί εάν οι πιθανότητες για μια νέα αύξηση της Fed τον επόμενο μήνα συνεχίσουν να αυξάνονται ή τα στοιχήματα για μείωση επιτοκίων μειωθούν περαιτέρω», δήλωσε ο Μάριος Χατζηκυριάκος, ανώτερος επενδυτικός αναλυτής της XM, σε σχολιασμό μέσω email που κοινοποιήθηκε στο MarketWatch.

H ανάκαμψη του δολαρίου τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει επηρεάσει επίσης το πολύτιμο μέταλλο. Ο δείκτης ICE US Dollar ενισχύθηκε κατά 0,2% στις 102,80 μονάδες στις συναλλαγές της Τετάρτης.

Ωστόσο, «οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να υποχωρούν εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών της αγοράς σχετικά με τις συνέπειες από την κατάρρευση του ανώτατου ορίου του χρέους και τελικά μια ύφεση που θα κυριαρχήσει στην οικονομία αργότερα αυτό το έτος», έγραψαν αναλυτές της Sevens Report Research στο ενημερωτικό δελτίο της Τετάρτης.

Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 8,10 δολάρια ή 0,4%, για να διαμορφωθεί στα 1.984,90 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex μετά την απώλεια 1,5% την Τρίτη. To κλείσιμο ήταν το χαμηλότερο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 29 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου διαμορφώθηκε στα 23,90 δολάρια ανά ουγγιά, με οριακή αύξηση.

Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου έχασε 14,70 δολάρια ή 1%, στα 1.484,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 15,70 δολάρια ή 1,5% στα 1.082,60 δολάρια ανά ουγγιά.

Ο χαλκός παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 9 σεντς, ή 2,4%, στα 3,75 δολάρια ανά λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με το δεξί στην εβδομάδα ο χρυσός

Ισχυρές απώλειες για τον χρυσό, κάτω από τα 2.000 δολάρια

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 5 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider