Με το δεξί στην εβδομάδα ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το δεξί στην εβδομάδα ο χρυσός
«Ο χρυσός είναι έτοιμος να κάνει άλλο ένα ράλι και να εγκατασταθεί σε υψηλά επίπεδα» - Έρχονται σημαντικά εμπόδια στις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός μπήκε στην εβδομάδα με οριακά κέρδη, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου έκλεισαν με αμελητέα άνοδο τη Δευτέρα, προσπαθώντας να διαγράψει τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Αναλυτικότερα, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 2.022,70 δολάρια η ουγγιά στο Comex, με άνοδο 0,1%. Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε 0,6% στα 24,29 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 0,6% στα 3,75 δολ. η λίβρα. Επίσης, η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου ισχυροποιήθηκε 0,7% στα 1.074,70 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου «σκαρφάλωσε» 1,1% στα 1.530,30 δολ. ανά ουγγιά.

«Ο χρυσός είναι έτοιμος να κάνει άλλο ένα ράλι και να εγκατασταθεί σε υψηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές θα πρέπει είναι βέβαιοι πως θα υπάρξουν μεγάλα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους στις ΗΠΑ» υπογράμμισε ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tαμείο Ανάκαμψης: Οι άξονες αναθεώρησης και το διπλό deadline

Απώλειες στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης στον απόηχο των εκλογών - Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Newmont: «Εξορυκτικό» deal ύψους 17,8 δισ. δολαρίων - Η τρίτη ακριβότερη εξαγορά του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider