Χρυσός: Rebound μετά από 3 ημέρες απωλειών καθώς το δολάριο «πέφτει» ενόψει της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Rebound μετά από 3 ημέρες απωλειών καθώς το δολάριο «πέφτει» ενόψει της Fed
Ενώ ο χρυσός θεωρείται ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια για την εξομάλυνση των πιέσεων στις τιμές γενικά επιβαρύνουν την ελκυστικότητα του περιουσιακού στοιχείου μηδενικής απόδοσης.

Eπιστρέφουν σε άνοδο οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών, υποβοηθούμενες από το ασθενέστερο δολάριο καθώς η επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενισχύει τα στοιχήματα ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη σημερινή της απόφαση.

Ο χρυσός στη σποτ αγορά σημειώνει άνοδο 0,3% στα 1.948,49 δολάρια ανά ουγγιά ενώ futures του χρυσού στις ΗΠΑ κερδίζουν 0,2% στα 1.961,70 δολάρια.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί, καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο που τιμολογείται σε τιμή δολαρίου πιο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ αυξήθηκε 4,0% τον Μάιο, η μικρότερη ετήσια άνοδος σε περισσότερα από δύο χρόνια, αλλά παρέμεινε πολύ πάνω από τον στόχο του 2% της ομοσπονδιακής τράπεζας.

«Η Fed, αν και μπορεί να κάνει παύση σε αυτή τη συνεδρίαση, σίγουρα θα διατηρήσει μια αυστηρότερη τάση για το άμεσο μέλλον (δεδομένου ότι ο βασικός ΔΤΚ είναι στο 5,3%)», δήλωσε στο CNBC ο Clifford Bennett, επικεφαλής οικονομολόγος της ACY Securities.

Οι αξιωματούχοι της Fed ξεκίνησαν την Τρίτη την πρώτη τους συνεδρίαση μετά από 15 μήνες χωρίς προκαθορισμένη αύξηση των επιτοκίων στο τραπέζι με τις αγορές να τιμολογούν με πιθανότητα περίπου 90% η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα.

«Η αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι η Fed είναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, έχει οδηγήσει πολλούς επενδυτές να αποχωρούν από την αγορά χρυσού τελευταία», είπε ο Bennett.
«Η δράση των τιμών στο πρόσφατο εύρος ήταν αιτία για προσοχή, αλλά φαίνεται ότι η πλευρά της αγοράς θα κερδίσει σε αυτόν τον επικό αγώνα».

Ενώ ο χρυσός θεωρείται ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια για την εξομάλυνση των πιέσεων στις τιμές γενικά επιβαρύνουν την ελκυστικότητα του περιουσιακού στοιχείου μηδενικής απόδοσης.

«Ο χρυσός εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοδική εβδομαδιαία πορεία και ανοδικά σε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα χρονικά πλαίσια. Πιθανότατα θα παραμείνει έτσι, αν και εξαρτάται από τη γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί (από την Fed)», δήλωσε ο Nicholas Frappell, του ABC Refinery.

Επιπλέον, οι spot τιμές του ασημιού σημειώνουν άνοδο 0,7% στα 23,8439 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,3% στα 979,37 δολάρια, ενώ το παλλάδιο παραμένει σταθερό στα 1.361,01 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Με κέρδη άνω του 3% έκανε rebound την Τρίτη

Μελέτη Bain & Company: «Στροφή» των καταναλωτών σε ψηφιακές τράπεζες και neobanks

BNB: Η «βουτιά» στο κρυπτονόμισμα της Binance προκαλεί νευρικότητα στην αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider