Ανοδικά η Wal Street την Πέμπτη, στον απόηχο της Fed

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά η Wal Street την Πέμπτη, στον απόηχο της Fed
Οι μεγαλύτερες πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές για το αμερικανικό χρηματιστήριο. Ισχυρή πτώση για την Kroger.

Τελευταία ενημέρωση: 17:08

Κέρδη καταγράφει η Wall Street την Πέμπτη, ξεπερνώντας τη νευρικότητα που καταγραφόταν στο άνοιγμα της συνεδρίασης και με τους επενδυτές να κινούνται ακόμα υπό το βάρος των ανακοινώσεων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), που αποφάσισε χθες να διατηρήσει «παγωμένα» τα βασικά επιτόκια της.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,55% ή 185,35 μονάδες στις 34.164 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,44% ή 18,92 μονάδες στις 4.390 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,30% ή 41,27 μονάδες στις 13.667 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, «έδειξε» σε νέα αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας τον Ιούλιο, τονίζοντας πως οι αποφάσεις της Fed θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αναλυτές αποτιμούν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, ώστε να εκτιμήσουν το κατά πόσο η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed «παγώνει» την οικονομία της χώρας.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές δίνουν 64,5% πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Ιουλίου, σύμφωνα με το FedWatch του CME Group.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Πτώση κοντά στο 4% σημειώνει η μετοχή της Kroger αφότου η αμερικανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε μικρή άνοδο των εσόδων της. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,51 δολάρια έναντι 1,45 δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή στα 1,46 δολάρια.

Μάκρο

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Μάιο ενισχύθηκαν 0,3% έναντι αύξησης 0,4% τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια συρρίκνωση 0,2%.

Εξάλλου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουνίου ανήλθαν σε 262.000 έναντι 261.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 245.000 αιτήσεις.

Ακόμα, ο δείκτης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ που μετρά τις προοπτικές των επιχειρήσεων στην κρίσιμη -οικονομικά- περιοχή της Φιλαδέλφεια (Philly Fed) για τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στις -13,7 μονάδες έναντι -10,4 μονάδων τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις -14 μονάδες.

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ για τον Μάιο καθώς συρρικνώθηκε 0,2% έναντι αύξησης 0,5% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο 0,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Τα επιτόκια θα παραμείνουν τόσο περιοριστικά όσο απαιτεί ο πληθωρισμός - Νέα αύξηση τον Ιούλιο

Δεν «αφήνει» το «γκάζι» η ΕΚΤ: Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider