«Μάχη» για το πρόσημο στην Wall Street με το βλέμμα σε πληθωρισμό και εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάχη» για το πρόσημο στην Wall Street με το βλέμμα σε πληθωρισμό και εταιρικά αποτελέσματα
Κέρδη άνω του 2% για την Meta μετά την κυκλοφορία του Threads.

Τελευταία ενημέρωση 21.03

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στα νεότερα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας, ενώ ξεκινάει και ο νέος γύρος ανακοινώσεων των εισηγμένων για τις επιδόσεις τους στο β' τρίμηνο του έτους.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 174 μονάδων ή 0,52% και διαπραγματεύεται στις 33.909 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται οριακά κατά 0,12%, πιάνοντας τις 4.400 μονάδες. Οριακά κέρδη, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, που βρίσκεται στις 13.669 μονάδες με άνοδο 0,07%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη άνω του 2% σημειώνει η μετοχή της Meta Platforms, καθώς οι επιδόσεις της νέας πλατφόρμας Threads τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας της ξεπερνούν τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, καθώς έχουν ήδη εγγραφεί περισσότεροι από 100 εκατ. χρήστες.

Κέρδη περίπου 1% και για τους τίτλους των Citigroup και JPMorgan, ενώ άνοδο 7% σημειώνει η μετοχή της εταιρείας κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού Shockwave Medical, στον απόηχο της αναβάθμισης των προοπτικών της από την Morgan Stanley.

Σημειώνεται πως εντός της εβδομάδας, οι χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί των ΗΠΑ θα ξεκινήσουν τις ανακοινώσεις των οικονομικών τους αποτελεσμάτων για το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου, με τις BlackRock, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup να κάνουν την αρχή, εν μέσω ενός περιβάλλοντος οικονομικής αβεβαιότητας που προκύπτει από το υψηλά επιτόκια της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) και τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αναλυτής της Morgan Stanley Μάικλ Ουίλσον εκτιμά πως το ενδεχόμενο καλύτερων των εκτιμήσεων κερδών δεν αρκεί από μόνο του ώστε να οδηγήσει σε ένα ράλι τις μετοχές στον S&P 500. «Με τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου να ξεκινούν αυτή την εβδομάδα, το "καλύτερα από ό,τι φοβόμασταν" πιθανότατα δεν αρκεί πια», έγραψε ο Ουίλσον σε σχετικό report του, σύμφωνα με το Bloomberg.

O ίδιος αναμένει περαιτέρω περικοπές στις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, «επομένως βασικό στοιχείο για την πορεία των μετοχών θα είναι το guidance των εταιρειών για το τέλος του τριμήνου και όχι τα ίδια τα αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, οι δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος, με τον Dow Jones να χάνει 1,96%, τον S&P 1,14%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης υποχώρησε σχεδόν 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: «Πρωταθλήτρια» στις πωλήσεις μπύρας η Modelo Especial - Έπεσε δεύτερη η Bud Light

LG: Έσοδα ρεκόρ 15 δισ. δολαρίων στο β' τρίμηνο

Deal 27 δισ. δολαρίων υπέγραψαν Ιράκ και TotalEnergies για τέσσερα ενεργειακά projects

gazzetta
gazzetta reader insider insider