Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 2% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 2% για το πετρέλαιο
Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι χαμηλές πτήσεις του δολαρίου αλλά και η δεδηλωμένη πρόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να σταματήσει σταδιακά τη διαδικασία σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής έσπρωξαν υψηλότερα των «μαύρο χρυσό».

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 77,07 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας την Παρασκευή άνοδο 1,42 δολαρίων/βαρέλι ή 1,9%. Σε εβδομαδιαία κλίμακα, τα συμβόλαια του WTI ενισχύθηκαν κατά 2,3%,σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones.

Παρόμοια εικόνα και για το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου, το οποίο έκλεισε στα 81,07 δολάρια/βαρέλι με άνοδο 1,8% την Παρασκευή, ενώ στην εβδομάδα ενισχύθηκε κατά 1,5%.

«Οι προοπτικές εμφανίζονται θετικές για το πετρέλαιο με ώθηση και από τις περικοπές στην παραγωγή από τη τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity Group Han Tan, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η αναιμική ανάκαμψη της Κίνας εξακολουθεί να θολώνει τις προοπτικές του εμπορεύματος.

Από τις αρχές Ιούλιου, το WTI κερδίζει σχεδόν 9%, ενώ το brent ενισχύεται άνω του 8%, αν και ακόμα βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος από τις αρχές του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οριακά κέρδη για τον χρυσό στην εβδομάδα

Ρεύμα: Μειώσεις από αρκετούς προμηθευτές στις χρεώσεις Αυγούστου

gazzetta
gazzetta reader insider insider