Τρίτη ημέρα απωλειών για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρίτη ημέρα απωλειών για τον χρυσό
O χρυσός υποχώρησε ξανά την Πέμπτη για να κλείσει την τρίτη διαδοχική συνεδρίασή του «στο κόκκινο», από το ράλι στις αποδόσεις των ομολόγων και το ισχυρότερο δολάριο.

O χρυσός υποχώρησε ξανά την Πέμπτη για να κλείσει την τρίτη διαδοχική συνεδρίασή του «στο κόκκινο», καθώς το ράλι στις αποδόσεις των ομολόγων και το ισχυρότερο δολάριο μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από την Fitch Ratings, άσκησαν πίεση στο πολύτιμο μέταλλο.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου διολίσθησε 0,3% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 1.968,80 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου απώλεσε 0,7% στα 23,70 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 1,3% στα 1.257,40 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου αποδυναμώθηκε 0,9% στα 921,80 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χαλκός έκανε άλμα 1,5% στα 3,90 δολάρια ανά λίβρα.

Ο χρυσός είδε τη λάμψη τους να «θαμπώνει» ελαφρώς αυτή την εβδομάδα. Ενώ το πολύτιμο μέταλλο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πολύ πάνω από τα χαμηλά του στα τέλη Ιουνίου, τα .910 δολάρια ανά ουγγιά, το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και η άνοδος των αποδόσεων του Δημοσίου εντείνουν τη μεταβλητότητά του στις τελευταίες διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Δημοσκοπική άνοδος για AfD - Έντονη η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση

ΔΕΗ: Αυξημένα κατά 160 εκατ. ευρώ τα EBITDA α' εξαμήνου με συγκράτηση των δαπανών ενέργειας

Attica Group: Το 0,03% εξαγόρασε η Strix έναντι 2,64 ευρώ ανά μετοχή - Στο 94,54% το συνολικό ποσοστό της

gazzetta
gazzetta reader insider insider