Wall Street: Πήραν την ανιούσα οι μετοχές μετά από τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πήραν την ανιούσα οι μετοχές μετά από τον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Ο χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις πληθωρισμός οδηγεί σε «άλμα» τους δείκτες του αμερικάνικου χρηματιστηρίου.

Τελευταία ενημέρωση 19:00

Την ανιούσα παίρνουν οι μετοχές στη Wall Street την Πέμπτη μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων για τον αμερικάνικο πληθωρισμό όπου εμφανίστηκε χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός κατέγραψε μικρή άνοδο τον Ιούλιο, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενόψει των αποφάσεων της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) σχετικά με την επιτοκιακή της πολιτική.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ο γενικός πληθωρισμός σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 3,2% από 3% τον Ιούνιο ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 3,3%.

Ο δομικός πληθωρισμός -εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας- σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 4,7% από 4,8% τον Ιούνιο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Στους δείκτες, ο Dow Jones κάνει «άλμα» 167 μονάδων ή 0,48% στις 35.290 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 19 μονάδες ή 0,43% στις 4.486 μονάδες, και ο Nasdaq κερδίζει 50 μονάδες ή 0,37% στις 13.772 μονάδες.

Mάκρο

Άνοδο εμφάνισαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας της χώρας. Οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 248.000 έναντι 277.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 230.000 αιτήσεις.

Επιχειρηματικά νέα

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα της Ralph Lauren για τη χρήση του α' τριμήνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αμερικανικός οίκος μόδας. Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 1,5 δισ. δολάρια έναντι 1,49 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα 1,48 δισ. δολαρίων. Οι πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 50%, οδηγώντας σε άνοδο τις πωλήσεις της εταιρείας στην Ασία, ύψους 378 εκατ. δολαρίων.

Στο μεταξύ, ένα μεγάλο deal, αξίας αρκετών δισ. δολαρίων, «κλείδωσε» στην αγορά των πολυτελών οίκων μόδας την Πέμπτη, με την αμερικανική Tapestry να ανακοινώνει την εξαγορά της Capri, του ευρωπαϊκού ομίλου Michael Kors, που κατέχει -μεταξύ άλλων- το brand Versace. Η αξία της συμφωνίας ανέρχεται στα 8,5 δισ. δολάρια, με την Tapestry να δίνει 57 δολάρια για κάθε μετοχή της Capri.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη μετά το καμπανάκι στη Wall Street ανακοίνωσε μικτά αποτελέσματα τριμήνου η Disney, με κέρδος 1,03 δολάρια ανά μετοχή προσαρμοσμένα, έναντι 95 σεντς ανά μετοχή που αναμένονταν, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv. Στα έσοδα ανακοίνωσε 22,33 δισ. δολάρια, έναντι 22,5 δισ. δολαρίων που αναμένονταν, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η γερμανική Rheinmetall ανοίγει εργοστάσιο κατασκευής τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Thyssenkrupp: Άνοδος κερδών παρά το «πλήγμα» στα έσοδα από τις χαμηλότερες τιμές των μετάλλων

Mytilneos: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της Watt and Volt

gazzetta
gazzetta reader insider insider