Χρυσός: Η χειρότερη εβδομάδα εδώ και 1,5 μήνα - Απώλειες 1,5%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Η χειρότερη εβδομάδα εδώ και 1,5 μήνα - Απώλειες 1,5%
Ο χρυσός έκλεισε οριακά πτωτικά την Παρασκευή μετά από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών, αλλά οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων παγκοσμίως και το ισχυρότερο δολάριο των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες ασκούν πιέσεις.

Ο χρυσός έκλεισε οριακά πτωτικά και την Παρασκευή κάνοντας 4 τις συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών, με τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων παγκοσμίως και το ισχυρότερο δολάριο των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες να ασκούν πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 0,1%, στα 1.946,60 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex, στην χειρότερη εβδομάδα του από τις 23 Ιουνίου με απώλειες 1,5%. Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου διολίσθησε 0,3% στα 22,74 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας πτώση 4,1% στην εβδομάδα. Το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισε 0,3%, στα 1.309 δολάρια ανά ουγγιά, με άνοδο 3,5% για την εβδομάδα ενώ η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώθηκε στα 918 δολάρια ανά ουγγιά με εβδομαδιαίες απώλειες 1,5%. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου απώλεσε 1,2%, στα 3,72 δολάρια ανά λίβρα, με απώλειες 3,8% για την εβδομάδα μέχρι σήμερα, στη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του την αντίστοιχη περίοδο που ολοκληρώθηκε 12 Μαΐου.

«Ο χρυσός συνεχίζει την διολίσθησή του προς τα 1.900 δολάρια η ουγγιά, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δρομολογεί ακόμη μια αύξηση των επιτοκίων στον τρέχοντα κύκλο της, μετά και τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ, αναλυτής αγοράς στο Kinesis Money. Οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου μειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα καθώς οι ανησυχίες για πιθανή επιτάχυνση των πληθωριστικών πιέσεων, μαζί με τις αγωνίες ότι οι αποδόσεις των ομολόγων και του αμερικανικού δολαρίου μπορεί να συνεχίσουν να ανεβαίνουν, έχουν μειώσει τη ζήτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κλείσιμο της εβδομάδας στο «κόκκινο» για τις ευρωαγορές - «Άλμα» 4,7% για την UBS

Ισχυρή διόρθωση και «κόκκινος» Αύγουστος στο Χρηματιστήριο

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - «Διασώζεται» o Dow Jones

gazzetta
gazzetta reader insider insider