Αύξηση 100% της τιμής της χοιρινής κοιλιάς φέτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση 100% της τιμής της χοιρινής κοιλιάς φέτος
Το μπέικον πρόκειται να γίνει ακόμη πιο ακριβό στις ΗΠΑ.

Το μπέικον πρόκειται να γίνει ακόμη πιο ακριβό στις ΗΠΑ, καθώς οι τιμές χονδρικής για την κοιλιά του χοιρινού κρέατος πλησιάζουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, εξαιτίας ενός νόμου για την καλή διαβίωση των ζώων στην Καλιφόρνια αλλά και το peak της καλοκαιρινής ζήτησης.

Οι τιμές της χοιρινής κοιλιάς αυξήθηκαν πάνω από 100% από έτος μέχρι σήμερα από 131,59 σεντς ανά λίβρα τον Ιανουάριο, σε 270,89 σεντς στα τέλη Ιουλίου -μια ανάσα από το ρεκόρ των 279,97 σεντ ανά λίβρα τον Αύγουστο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία από FactSet. Πρόκειται για ένα άλμα 106%.

Και οι καταναλωτές πρόκειται να δουν ακόμη υψηλότερες τιμές για το μπέικον, το οποίο κόβεται κυρίως από την κοιλιά του γουρουνιού.

«Αναμένω ότι το μπέικον, αλλά και το χοιρινό γενικότερα, στην Καλιφόρνια θα ακριβύνει πολύ», δήλωσε στο CNBC ο ο αναλυτής της βιομηχανίας πρωτεϊνών της Cobank, Brian Earnest.

Αναλυτές που μίλησαν στο CNBC απέδωσαν την αύξηση των τιμών του χοιρινού κρέατος εν μέρει σε έναν κανονισμό για την καλή διαβίωση των ζώων στην Καλιφόρνια, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider