Φυσικό Αέριο: Συνεχίζεται η πτώση, απομακρύνεται ο κίνδυνος απεργίας στην Αυστραλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φυσικό Αέριο: Συνεχίζεται η πτώση, απομακρύνεται ο κίνδυνος απεργίας στην Αυστραλία
Εκ νέου πτώση καταγράφει σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες.

Εκ νέου πτώση καταγράφει σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες, καθώς ενισχύονται οι ενδείξεις ότι οι διαφωνίες στο μεγαλύτερο εργοστάσιο εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αυστραλίας θα επιλυθούν.

Τα συμβόλαια παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το φυσικό αέριο στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Άμστερνταμ υποχωρούν πάνω από 11% στα 32,620 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει να υποχωρεί ως και 21%, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022.

Οι τιμές του φυσικού αερίου είναι εξαιρετικά ασταθείς αυτόν τον μήνα, καθώς οι αναλυτές αναμένουν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εργαζομένων και των εταιρειών LNG, ενώ έφτασαν να ενισχύονται ακόμα και 40% υπό τους φόβους μιας απεργίας.

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζομένους στις επιχειρήσεις της Woodside Energy Group Ltd εξετάζουν μια «ισχυρή προσφορά» από την εταιρεία μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν μέχρι την Τετάρτη το βράδυ, ενώ οι λεπτομέρειες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αργότερα σήμερα.

Ωστόσο, ακόμα και αν επιτευχθεί συμφωνία με τη Woodside, οι αντίστοιχες συνομιλίες της Chevron Corp. με τους εργαζόμενους σε δύο από τις εγκαταστάσεις της στην Αυστραλία συνεχίζονται, θέτοντας σε κίνδυνο 24,5 εκατομμύρια τόνους ετήσιας δυναμικότητας, ή περίπου το 5% της παγκόσμιας ικανότητας υγροποίησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider