Ευρώπη: Άφησε το +1% και έκλεισε με απώλειες ο Stoxx 600

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρώπη: Άφησε το +1% και έκλεισε με απώλειες ο Stoxx 600
Στο «κόκκινο» έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιστρέφοντας τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, καθώς «ξεφούσκωσε» το, τροφοδοτούμενο από την Nvidia, ράλι.

Στο «κόκκινο» έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιστρέφοντας τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, καθώς «ξεφούσκωσε» το, τροφοδοτούμενο από την Nvidia, ράλι στον κλάδο εταρειών παραγωγής τσιπ και ανακόπηκε η άνοδος στις μεταλλευτικές.

Έπειτα από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις και μια ισχυρή εκκίνηση, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχασε 0,41%, κλείνοντας στις 451,57 μονάδες. Στη διάρκεια των συναλλαγών, ο δείκτης κινούνταν σε υψηλό μιας εβδομάδας με άνοδο 1%. Οι μετοχές του κλάδου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών «πρόσθεσαν» 0,5%, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές εγκατέλειψαν το πρόσφατο ράλι τους για να υποχωρήσουν κατά 2,3%. Σημειώνεται ότι ο Stoxx 600 έχει χάσει το 4,17% τις αξίας του από τις αρχές του μήνα.

Στη Γερμανία, ο DAX 30 κατέγραψε πτώση 0,68%, στις 15.621 μονάδες. Ο γερμανικός δείκτης «υπέκυψε» στις ανανεωμένες ανησυχίες για την επιδείνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη μεγαλύτερη οικονομίας της Ευρωζώνης.

Στο -0,44% έκλεισε ο γαλλικός CAC 40, φτάνοντας στις 7.214 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά, κλείνοντας στο +0,18% και τις 7.333 μονάδες. Στην Ιταλία ο FTSE MIB έχασε 0,57%, ενώ μικρά κέρδη 0,1% κατοχύρωσε ο ισπανικός IBEX 35.

Το ενδιαφέρον των ανά τον κόσμο επενδυτών στρέφεται στην αυριανή ομιλία του Προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, λίγο πριν τη λήξη των εργασιών του συμποσίου στο Τζάκσον Χολ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider