«Άλμα» σχεδόν 7% για το φυσικό αέριο εν μέσω κινητοποιήσεων στην Αυστραλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άλμα» σχεδόν 7% για το φυσικό αέριο εν μέσω κινητοποιήσεων στην Αυστραλία
Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Οκτωβρίου του φυσικού αερίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Άμστερνταμ ενισχύονται κατά 6,65% και διαμορφώνονται στα επίπεδα των 36,755 ευρώ/Mwh.

Ισχυρή άνοδο άνω του 6% καταγράφουν την Δευτέρα οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε μονάδες παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αυστραλία που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Παρασκευή σε συνδυασμό με τις εργασίες συντήρησης σε νορβηγικό κοίτασμα ωθούν ανοδικά τις τιμές του εμπορεύματος.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Οκτωβρίου του φυσικού αερίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Άμστερνταμ ενισχύονται κατά 6,9% και διαμορφώνονται στα επίπεδα των 36,890 ευρώ/Mwh.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων των εργαζομένων σε μία σειρά μονάδων παραγωγής στην Αυστραλία απειλούν σχεδόν το 7% των παγκοσμίως προμηθειών LNG, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2022, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στις διαπραγματεύσεις που είναι προγραμματισμένες για την τρέχουσα εβδομάδα με τη διαμεσολάβηση της Επιτροπής Δίκαιης Εργασίας της Αυστραλίας.

Σε περίπτωση που οι συνομιλίες αποτύχουν εκ νέου, την προσεχή Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν, ανέφεραν τα συνδικάτα των μονάδων παραγωγής Gorgon και Wheatstone της Chevron.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΣΦΑ: Ενεργοποιείται ο διάδρομος φυσικού αερίου Νότου-Βορρά 

Συμφωνία δισεκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής και Βιετνάμ για τσιπ και AI

gazzetta
gazzetta reader insider insider