Ιράν: Η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη να παρατείνει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα αν χρειαστεί

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιράν: Η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη να παρατείνει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα αν χρειαστεί
Μετά τον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων που είχαν στη Ρώμη το περασμένο σαββατοκύριακο, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

Έτοιμο να παρατείνει τις συνομιλίες «εάν χρειαστεί» δήλωσε το Ιράν, το οποίο ξεκίνησε σήμερα έναν τρίτο κύκλο διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα με τις ΗΠΑ υπό τη μεσολάβηση του Ομάν, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Οι διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθούν σε τεχνικά ζητήματα και λεπτομέρειες σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, επομένως μπορούμε να αναμένουμε ότι θα παραταθούν εάν χρειαστεί», μετέδωσε το IRNA.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί και ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ αναμένεται να συναντηθούν στην πρωτεύουσα του Ομάν, το Μουσκάτ, για τις συνομιλίες.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Γουίτκοφ στις συνομιλίες.

Των διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο, οι οποίες θα διεξαχθούν παράλληλα, αναμένεται να ηγηθεί ο Μάικλ Άντον, ο διευθυντής πολιτικού σχεδιασμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά τον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων που είχαν στη Ρώμη το περασμένο σαββατοκύριακο, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιράν: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από ισχυρότατη έκρηξη στο λιμάνι της πόλης Μπαντάρ Αμπάς

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider