Ήπια κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει της ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει της ΕΚΤ
Τερματίστηκε το μεγαλύτερο πτωτικό σερί του πανευρωπαϊκού δείκτη από το 2018.

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει των κρίσιμων ημερών και αποφάσεων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με κέρδη 0,34% στις 456,21 μονάδες, τερματίζοντας το επταήμερο πτωτικό σερί, το μεγαλύτερο του δείκτη από τον Φεβρουάριο του 2018, με τον κλάδο των Πρώτων Υλών να οδηγεί την άνοδο με κέρδη 2,4%. Ο δείκτης Eurostoxx 50 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.254,33 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,4%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 15.800 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που διαμορφώθηκε στις 7.278 μονάδες, με κέρδη 0,52%.

Παρόμοια εικόνα και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο FTSE 100 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,25% στις 7.496 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε στις 28.525 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,03%. Στην Ισπανία, τέλος, ο IBEX 35 έκλεισε με άνοδο 0,75% στις 9.435 μονάδες.

Σημειώνεται πως την προσεχή Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για την επιτοκιακή της πολιτική, με τους αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters σε ποσοστό 40% να εκτιμούν πως η ΕΚΤ θα αυξήσει κατά 25 μονάδες βάσης τα βασικά της επιτόκια.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας αναμένονται και οι ανακοινώσεις για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, μέτρηση που εν πολλοίς θα καθορίσει τα επόμενα βήματα της Fed αναφορικά με τη συνέχιση ή την προσωρινή παύση στη νομισματική σύσφιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider