Wall Street: Μεικτά πρόσημα στον «αστερισμό» του πληθωρισμού

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μεικτά πρόσημα στον «αστερισμό» του πληθωρισμού
Ο αμερικανικός πληθωρισμός τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 3,7%, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τελευταία ενημέρωση 22:18

Στον αστερισμό του αμερικάνικου πληθωρισμού κινείται την Τετάρτη η Wall Street με τους δείκτες να σημειώνουν μεταβολές μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,39% στις 34.511 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,12% στις 4.456 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει οριακά κέρδη 0,03% στις 13.777 μονάδες.

Σημειώνεται πως ο αμερικανικός πληθωρισμός τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 3,7%, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τα βλέμματα να στρέφονται στη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα και την πορεία των επιτοκίων. Αναλυτικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 3,7% σε ετήσια βάση και 0,6% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, που συνιστά υψηλό 14 μηνών έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 3,6% και 0,6% αντίστοιχα. Ο δομικός πληθωρισμός που δεν περιλαμβάνει τρόφιμα και ενέργεια, σκαρφάλωσε 4,3% σε ετήσια βάση και 0,3% σε μηνιαία.

Οι πληθωριστικές πιέσεις επιταχύνθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, υπό το βάρος των υψηλότερων τιμών σε ενέργεια και μια σειρά άλλων αγαθών. Toν Ιούλιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,2% από το 3% του Ιουνίου, αλλά λίγο χαμηλότερα από το 3,3% της μέσης εκτίμησης των αναλυτών. Σε επίπεδο μήνα, οι τιμές τον Ιούλιο σημείωσαν αύξηση 0,2% από τον Ιούνιο, όσο και στην προηγούμενη μέτρηση και όσο προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

KPMG: Υποτονικές και το γ’ τρίμηνο οι παγκόσμιες επενδύσεις Venture Capital

Βρετανία: Η οικονομία τον Ιούλιο συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και επτά μήνες

Η ώρα του Μεξικού: Εκθρόνισε την Κίνα και έγινε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider