Profit taking στα ελληνικά ομόλογα συστήνει η JP Morgan

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Profit taking στα ελληνικά ομόλογα συστήνει η JP Morgan
Σύσταση προς τα χαρτοφυλάκια που τοποθετούνται στην εγχώρια αγορά κρατικών ομολόγων να «κλειδώσουν» κέρδη, κάνει η JP Morgan, μετά το ισχυρό «ράλι» και την υπεραπόδοση έναντι των ιταλικών τίτλων, αναζητώντας πιο ελκυστικά σημεία εισόδου.

Σύσταση προς τα χαρτοφυλάκια που τοποθετούνται στην εγχώρια αγορά κρατικών ομολόγων να «κλειδώσουν» κέρδη, κάνει η JP Morgan, μετά το ισχυρό «ράλι» και την υπεραπόδοση έναντι των ιταλικών τίτλων, αναζητώντας παράλληλα πιο ελκυστικά σημεία εισόδου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ελλάδα ανάκτησε την επενδυτική βαθμίδα από τη DBRS, ενώ και η Moody's προχώρησε σε διπλή αναβάθμιση, οδηγώντας την ελληνική οικονομία ένα «σκαλοπάτι» μακριά από την επενδυτική βαθμίδα. Επίσης τα ελληνικά ομόλογα διάρκειας πέντε έως δέκα ετών υπεραπέδωσαν σε ένα μέτριο επίπεδο έναντι των ιταλικών το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η JP Morgan επαναλαμβάνει πως διατηρεί μία γενικά εποικοδομητική μεσοπρόθεσμη στάση για τα ελληνικά ομόλογα, εκτιμώντας ότι θα διαπραγματεύονται σε σταθερά πιο χαμηλά επίπεδα αποδόσεων σε σύγκριση με τα ιταλικά - κατά 25 - 50 μονάδες βάσης - δεδομένων των ισχυρών μακροοικονομικών και δημοσιονομικών θεμελιωδών μεγεθών, του σταθερού πολιτικού σκηνικού και των συνεχιζόμενων αναβαθμίσεων από τους οίκους αξιολόγησης.

Ο αμερικανικός οίκος θεωρεί ότι το spread του ελληνικού δεκαετούς έναντι του ιταλικού, το οποίο πλέον κινείται πέριξ των 35 μονάδων βάσης, είναι αρκετά λογικό και αναμένει ότι το επόμενο σκέλος της σύσφιξης θα γίνει πιο κοντά στην επόμενη αξιολόγηση, δηλαδή λίγο πριν από τις 20 Οκτωβρίου όταν θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία η Standard & Poor's.

Παράλληλα, εκτιμά πως το spread του εγχώριου δεκαετούς έναντι του Bund θα κινηθεί από τις 144 μονάδες βάσης περίπου (τρέχοντα επίπεδα), προς τις 135 μονάδες βάσης μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, προτού υποχωρήσει ελαφρώς προς τις 130 μονάδες βάσης τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2024.

Σε ό,τι αφορά το μακροοικονομικό σκηνικό, η JP Morgan διατηρεί σταθερή την εκτίμησή της για μια ανάπτυξη στην Ελλάδα της τάξεως του 2,4% για φέτος, ενώ αναμένει πως ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 4,2%, με το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 1,3%, το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,9% και το δείκτη χρέους προς ΑΕΠ στο 160%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Η πρόταση της Eurobank στο ΤΧΣ ανοίγει τον χορό των εξελίξεων σε μεγάλες και μικρές

gazzetta
gazzetta reader insider insider