Ευρωαγορές: Σε θετικό έδαφος ο Stoxx 600 μετά από τρεις αρνητικές συνεδριάσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Σε θετικό έδαφος ο Stoxx 600 μετά από τρεις αρνητικές συνεδριάσεις
Μετά από μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από μεταβλητότητα, οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με θετικά πρόσημα

Μετά από μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από μεταβλητότητα, οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με θετικά πρόσημα, με τους επενδυτές να μοιάζουν πιο ψύχραιμοι μετά και την υποχώρηση των αποδόσεων στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, σε συνδυασμό και με τη μικρότερη από το αναμενόμενο αύξηση στον αριθμό των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε ανοδικά 0,28% στις 441 μονάδες, μετά από τρεις αρνητικές συνεδριάσεις. Ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,53% στις 7.451 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,20% στις 15.070 μονάδες και ο CAC 40 κατέγραψε οριακά κέρδη 0,02% στις 6.998 μονάδες. Κατά 0,20% ενισχύθηκε ο FTSE MIB στην Ιταλία και 0,60% ο IBEX 35 στην Ισπανία.

Η γαλλική εταιρεία κατασκευής τρένων Alstom είδε τη μετοχή να βουτά 37% μετά από τα ανησυχητικά νέα για την ρευστότητα της, ενώ η μετοχή της βρετανικής τράπεζας Metro Bank κατέγραψε ισχυρές απώλειες μέχρι και 30% για να κλείσει στo 28,5%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το χρηματιστήριο του Λονδίνου προχώρησε στην αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου για δύο φορές. Η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας βρίσκεται χαμηλότερα από τα 100 εκατ. στερλίνες και συγκεκριμένα λίγο κάτω από τα 90 εκατ. λίρες.

Τα μακροοικονομικά νέα από την Γερμανία συνεχίζουν να είναι απογοητευτικά, καθώς οι γερμανικές εξαγωγές και πάλι μειώθηκαν κατά 1,2% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο. Ακόμη χειρότερα, η πτώση του Ιουλίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στο -1,9% σε μηνιαία βάση, από το αρχικό -0,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider