Πετρέλαιο: Τα κέρδη της Παρασκευής «μάζεψαν» τις εβδομαδιαίες απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Τα κέρδη της Παρασκευής «μάζεψαν» τις εβδομαδιαίες απώλειες
Άνοδο κατέγραψε την Παρασκευή το πετρέλαιο «διορθώνοντας» τις απώλειες της εβδομάδας.

Άνοδο κατέγραψε την Παρασκευή το πετρέλαιο «διορθώνοντας» τις απώλειες της εβδομάδας, καθώς εντείνονται οι αγωνίες για περαιτέρω ανάφλεξη του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς και τον αντίκτυπο που θα έχει στη Μέση Ανατολή, επηρεάζοντας την παγκόσμια προσφορά.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 2,8%, για να διαμορφωθεί στα 85,54 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, στην εβδομάδα το WTI έχασε 2,9%. Το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 2,9%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 90,48 δολάρια το βαρέλι, περιορίζοντας τις απώλειες στην εβδομάδα στο 1,8%. Brent και WTI διαμορφώθηκαν την Παρασκευή στο υψηλότερό τους επίπεδο από τις 20 Οκτωβρίου.

Στο μέτωπο της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς, σφοδροί βομβαρδισμοί είναι σε εξέλιξη απόψε στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενώ έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το Ισραήλ «μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στη Λωρίδα της Γάζας και το αποτέλεσμα θα είναι μια «ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι. Ο Ιορδανός υπουργός ανέφερε ότι εάν κάποια χώρα καταψηφίσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την αραβική πρόταση που προωθεί το Αμάν για «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα, αυτό θα σημαίνει ότι «εγκρίνει αυτόν τον παράλογο πόλεμο, αυτούς τους παράλογους σκοτωμούς».

Νωρίτερα, νέο μήνυμα από τη Χαμάς καλεί τους Παλαιστινίους να αντιμετωπίσουν τους στρατιώτες του Ισραήλ σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη, εν μέσω έξαρσης της σύρραξης και της πολεμικής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Είναι το δεύτερο μήνυμα σήμερα καθώς λίγο νωρίτερα είχε καλέσει τη διεθνή κοινότητα να δράσει για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ. Τώρα η Χαμάς να καλεί τους Παλαιστινίους να αντιμετωπίσουν τους στρατιώτες του Ισραήλ όχι στη Λωρίδα της Γάζας, αυτή τη φορά στη Δυτική Όχθη, πράγμα που δείχνει μια ενδεχομένως τάση κλιμάκωσης στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία και οι χερσαίες δυνάμεις εντείνουν τις επιχειρήσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας. «Τις τελευταίες ώρες εντείναμε τις επιθέσεις στη Γάζα» ανέφερε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, μιλώντας στην ισραηλινή τηλεόραση. Σύμφωνα με τον Χαγκάρι, η Πολεμική Αεροπορία εξαπολύει πλήγματα σε σήραγγες της Χαμάς και σε άλλες υποδομές.

«Εκτός από τις επιθέσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, οι χερσαίες δυνάμεις επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους απόψε», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει εάν αυτή θα είναι η αρχή των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς η αύξηση της προσφοράς του LNG αλλάζει τον παγκόσμιο «χάρτη» της ενέργειας

ΕΕ: «Κλείδωσε» το σχέδιο για τα ρωσικά assets υπέρ της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας

JP Morgan: Ο CEO Ντάιμον πουλά μετοχές 141 εκατ. δολ., για πρώτη φορά εδώ και 18 χρόνια στο «τιμόνι»

gazzetta
gazzetta reader insider insider