Με το «δεξί» η Wall Street στην εβδομάδα της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το «δεξί» η Wall Street στην εβδομάδα της Fed
Κέρδη 500 μονάδων για τον Dow Jones. Στο +1% S&P 500 και Nasdaq.

Τελευταία ενημέρωση 21.48

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) της Fed, η οποία θα ανακοινώσει την Τετάρτη τις αποφάσεις της για τα επιτόκια, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του κόσμου, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 544 μονάδων ή 1,68% και διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 32.962 μονάδων, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος ενισχύεται κατά 1,32% στις 4.171 μονάδες, ευρισκόμενος σε πορεία εξόδου από το έδαφος διόρθωσης που βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Τέλος, κέρδη καταγράφει και ο τεχνολογικός κλάδος, με τον δείκτη Nasdaq να κινείται στις 12.804 μονάδες, με άνοδο 1,28%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ράλι άνω του 2% καταγράφουν οι τίτλοι των Amazon και Meta, ενώ «άλμα» 14% σημειώνει και η μετοχή της SoFi Technologies, καθώς η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών στα αποτελέσματα γ' τριμήνου. Άνοδο σχεδόν 2,5% σημειώνει και η μετοχή της McDonald's καθώς η αλυσίδα ταχυφαγείων υπερέβη τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο προηγούμενο τρίμηνο.

Στον αντίποδα, «βουτιά» 18% σημειώνει η μετοχή της On Semiconductor, καθώς οι επιδόσεις της εταιρείας παραγωγής τσιπ δεν κατάφεραν να πιάσουν τις προβλέψεις της αγτοράς

Αναφορικά με την συνεδρίαση της Fed, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητα στα τρέχοντα επίπεδα τα βασικά της επιτόκια, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των αξιωματούχων της Τράπεζας αναφορικά με τα επόμενα βήματα σε αυτό το πεδίο αλλά και οι εκτιμήσεις σχετικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα οι τρεις δείκτες έκλεισαν με αρνητικά πρόσημα, καθώς Dow και S&P 500 διολίσθησαν κατά 2,1% και 2,5% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq έχασε 2,6%.

Σε μηνιαία κλίμακα, ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί μέχρι στιγμής τον Οκτώβριο κατά 3,2% και βρίσκεται καθ' οδόν για τον τρίτο διαδοχικό μήνα με απώλειες, επίδοση που δεν έχει επαναληφθεί από το 2020 και την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Λανσάρει Instagram και Facebook χωρίς διαφημίσεις αλλά με συνδρομή

ΗΠΑ: Το συνδικάτο Unifor κήρυξε απεργία στα εργοστάσια της Stellantis

McDonald's: Kέρδη και έσοδα τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider