Meta: Λανσάρει Instagram και Facebook χωρίς διαφημίσεις αλλά με συνδρομή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Meta: Λανσάρει Instagram και Facebook χωρίς διαφημίσεις αλλά με συνδρομή
Η Meta Platforms ανακοίνωσε σήμερα πως θα προσφέρει στους χρήστες της στην Ευρώπη ένα συνδρομητικό πλάνο για να χρησιμοποιούν το Facebook και τo Instagram χωρίς διαφημίσεις για να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η Meta Platforms ανακοίνωσε σήμερα πως θα προσφέρει στους χρήστες της στην Ευρώπη ένα συνδρομητικό πλάνο για να χρησιμοποιούν το Facebook και τo Instagram χωρίς διαφημίσεις, για να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιλογή για μηνιαία συνδρομή για τους χρήστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης και της Ελβετίας, θα κοστίζει 9,99 ευρώ για τους χρήστες διαδικτύου, ενώ για τους χρήστες κινητής και των συστημάτων iOS και Android, το κόστος φτάνει τα 12,99 ευρώ το μήνα.

Οι κανονισμοί της Ευρώπης απειλούν να μειώσουν την ικανότητα της Meta να προσφέρει εξατομικευμένες διαφημίσεις για τους χρήστες χωρίς την συναίνεσή τους, «πληγώνοντας» τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της. Το πιο διάσημο social media δίκτυο του κόσμου βρίσκεται κάτω από πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις μονοπωλιακές τακτικές για τις οποίες συχνά κατηγορείται πως εφαρμόζει.

«Πιστεύουμε σε ένα διαδίκτυο που υποστηρίζεται από διαφημίσεις, το οποίο παρέχει στους ανθρώπους πρόσβαση σε εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση», υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωση της η Meta.

Πέρυσι, η εταρεία τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 390 εκατ. ευρώ από αξιωματούχους στην Ιρλανδία για τις πολιτικές στοχευμένων διαφημίσεων που εφαρμόζει και παραμένει στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

McDonald's: Kέρδη και έσοδα τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες

Unilever: Ο Δημήτρης Μαγγιώρος αναλαμβάνει Head of South East Europe

Συνεργασία Space Hellas - Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την ολοκλήρωση του έργου «Precious»

gazzetta
gazzetta reader insider insider