Wall Street: «Έχτισε» πάνω στο ράλι της προηγούμενης εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Έχτισε» πάνω στο ράλι της προηγούμενης εβδομάδας
Με μικρά κέρδη έκλεισε την Δευτέρα η Wall Street, συνεχίζοντας να χτίζει επάνω στο δυνατό ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, με τον Nasdaq να καταγράφει το μεγαλύτερο θετικό σερί από τον Ιανουάριο. 

Με μικρά κέρδη έκλεισε την Δευτέρα η Wall Street, συνεχίζοντας να χτίζει επάνω στο δυνατό ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, με τον Nasdaq να καταγράφει το μεγαλύτερο θετικό σερί από τον Ιανουάριο.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 0,10% στις 34.095 μονάδες, ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 4.365 μονάδες κλείνοντας στο +0,18%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,30% φτάνοντας στις 13.518 μονάδες, ολοκληρώνοντας ένα ανοδικό σερί 7 ημερών. Dow και S&P κατέγραψαν θετικά νούμερα για έκτη συνεχόμενη ημέρα, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο και τον Ιούνιο, αντίστοιχα.

Οι μετοχές μόλις άφησαν πίσω τους την καλύτερη εβδομάδα του 2023. Ο Dow Jones πέτυχε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Οκτώβριο του 2022, ενώ οι S&P και Nasdaq σημείωσαν την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Νοέμβριο του 2022.

Η Nvidia σημείωσε άνοδο 1,7% παίρνοντας ώθηση από την αισιοδοξία της Bank of America ενόψει της ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών τριμήνου. Στον αντίποδα, οι μετοχές της Bumble υποχώρησαν 4,4% μετά την ανακοίνωση του CEO πως θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο, ενώ εκείνες της SolarEdge Technologies υποχώρησαν κατά 5,1% μετά την υποβάθμιση από την Wells Fargo.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινήθηκε ανοδικά, αντίστροφα από την τάση της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει δύο φορές τις επόμενες ημέρες.

Επιχειρηματικά νέα

Η Starbucks παρουσίασε τα σχέδια για την ανάπτυξή της που περιλαμβάνουν το άνοιγμα νέων καταστημάτων και την εξοικονόμηση 3 δισ. δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια. Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να επεκταθεί σε 35.000 τοποθεσίες εκτός της Βόρειας Αμερικής έως το 2030. Η Starbucks έχει επί του παρόντος περίπου 20.200 καφετέριες σε όλο τον κόσμο και στοχεύει να φτάσει σε 55.000 τοποθεσίες παγκοσμίως έως το 2030.

Στο μέτωπο των τραπεζών, η Citigroup φέρεται, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της, να ετοιμάζεται για μεγάλες περικοπές προσωπικού που πιθανώς να φτάσουν και το 10% σε σημαντικούς τομείς δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Grid Telecom: Μνημόνιο Συνεργασίας με τον διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Βουλγαρίας

Tesla: «Έρχεται» το προσιτό μοντέλο των 25.000 ευρώ - Θα παράγεται στη Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider