Χρυσός: Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο μετά τις κινήσεις σε ομόλογα, δολάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο μετά τις κινήσεις σε ομόλογα, δολάριο
Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού την Τρίτη καθώς το δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν μετά την αισθητή κάμψη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που αναζωπύρωσε τις πεποιθήσεις πως η Fed μπορεί να βάλει τέλος στην αύξηση των επιτοκίων.  

Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού την Τρίτη καθώς το δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν μετά την αισθητή κάμψη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που αναζωπύρωσε τις πεποιθήσεις πως η Fed μπορεί να βάλει τέλος στην αύξηση των επιτοκίων.

Το συμβόλαιο του χρυσού έκλεισε στο +0,88% και τα 1.967 δολ. ανά ουγγιά.

«Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή ήταν σημαντικά πιο αδύναμα από το αναμενόμενο, κάτι που είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικό για τα πολύτιμα μέταλλα. Περιμένουμε μία σημαντική επιδείνωση στα στοιχεία κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, κάτι το οποίο θα αποδυναμώσει το δολάριο και θα υποστηρίξει το χρυσό», δήλωσε ο Daniel Ghali, της TD Securities.

«Τους επόμενους έξι μήνες, αναμένουμε την τιμή του χρυσού να κάνει ράλι προς τα 2.100 δολάρια ανά ουγγιά» συμπλήρωσε.

Ώθηση στο χρυσό έδωσε, επίσης, η πτώση του δολαρίου, με τον δείκτη δολαρίου να χάνει άνω του 1%, στη μεγαλύτερη πτώση άνω του ενός έτους. Την ίδια στιγμή, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε τη χειρότερη επίδοση σε διάστημα 8 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider