Πετρέλαιο: Κοντά στη «γραμμή εκκίνησης» οι τιμές των συμβολαίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Κοντά στη «γραμμή εκκίνησης» οι τιμές των συμβολαίων
Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη, καταφέρνοντας να διατηρήσουν οριακά ένα τετραήμερο κερδοφόρο σερί.

Με οριακές μεταβολές έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, «επιστρέφοντας» τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της ΙΕΑ, η οποία αναβάθμισε το outlook για τη ζήτηση πετρελαίου.

Οι επενδυτές αναμένουν αύριο Τετάρτη (14/11) την ανακοίνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) αναφορικά με τα αποθέματα πετρελαίου. Θα περιέχει στοιχεία δύο εβδομάδων, από 3 Νοεμβρίου μέχρι 10 Νοεμβρίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent, παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησαν κατά 5 σεντς ή σχεδόν 0,1% στα 82,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια του West Texas Intermediate των ΗΠΑ παραδόσεως Δεκεμβρίου, παρέμειναν σχεδόν στα ίδια επίπεδα, στα 78,26 δολάρια στο βαρέλι.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αύξησε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της ζήτησης πετρελαίου, τόσο για φέτος, όσο και το επόμενο έτος, παρά την βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη σε όλες σχεδόν τις μεγάλες οικονομίες, αν και οι προοπτικές του ΙΕΑ για το 2024 παραμένουν πολύ χαμηλότερες από αυτές του ΟΠΕΚ. Η ΙΕΑ, με έδρα το Παρίσι, δήλωσε ότι η αγορά θα μπορούσε να μετατραπεί σε πλεονασματική στις αρχές του 2024, αφού πρώτα διατηρηθεί σε «σημαντικό έλλειμμα» μέχρι το τέλος του έτους, από τις εθελοντικές περικοπές από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Τα πετρελαϊκά futures επιδόθηκαν σε sell off την περασμένη εβδομάδα μετά την πτώση των κινεζικών εξαγωγών που ενέτειναν τις ανησυχίες ότι η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider