Προσπαθεί να «χτίσει» στο χθεσινό ράλι η Wall Street - «Άλμα» 17% για την Target

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπαθεί να «χτίσει» στο χθεσινό ράλι η Wall Street - «Άλμα» 17% για την Target
Νέα κέρδη για τους δείκτες μετά την καλύτερη ημέρα από τον Απρίλιο για S&P και Nasdaq.

Τελευταία ενημέρωση 17.53

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να διευρύνουν το χθεσινό ράλι μετά τα καλά νέα της αισθητής κάμψης που εμφάνισε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ενώ και τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ και την εξέλιξη των πληθωριστικών πιέσεων δίνουν νέα ώθηση στην αμερικανική αγορά.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 161 μονάδες ή 0,46% και διαμορφώνεται στις 34.989 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,20% στις 4.504 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει οριακά κέρδη 0,07% στις 14.103 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «άλμα» 17% σημειώνει η μετοχή της Target, καθώς ο κολοσσός του λιανεμπορίου ξεπέρασε σημαντικά τις προβλέψεις των αναλυτών για τις επιδόσεις του στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου. Άνοδο 15% σημειώνει και ο τίτλος της VF, μετά την αναβάθμιση των προοπτικών της μετοχής από την JPMorgan.

Σημειώνεται πως την Τρίτη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά κατέγραψαν σημαντικά κέρδη, με τον Nasdaq να βγαίνει από την περιοχή της bear market, καθώς η νέα αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη αναπτέρωσε την επενδυτική αισιοδοξία, απομακρύνοντας παράλληλα από τις αγορές τον «μπαμπούλα» των νέων αυξήσεων στα επιτόκια.

Μάκρο

Κατά 0,1% μειώθηκαν τον Οκτώβριο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, σημειώνοντας κάμψη για πρώτη φορά εδώ και επτά μήνες, με τους Αμερικανούς καταναλωτές να πιέζονται από το υψηλότερο κόστος δανεισμού, τη στιγμή που τα βασικά επιτόκια της Fed βρίσκονται σε υψηλό 22 ετών. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση κατά 0,3%, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Επίσης, τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2020 κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, εξέλιξη που δείχνει πως τα χειρότερα σε σχέση με την εκτόξευση του πληθωρισμού ίσως βρίσκονται στο παρελθόν. Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης PPI υποχώρησε κατά 0,5% τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν οριακή αύξηση κατά 0,1%.

Επιχειρηματικά νέα

Πωλήσεις που ξεπέρασαν τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις και κέρδη που τις συνέτριψαν ανακοίνωσε η Target για το γ' τρίμηνο, χάρη στο αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον για τρόφιμα και προϊόντα ομορφιάς. Αναλυτικά στα αποτελέσματα, τα καθαρά κέρδη του λιανοπωλητή για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 28 Οκτωβρίου ανήλθαν σε 971 εκατ. δολ. ή 2,10 δολ. ανά μετοχή από 712 εκατ. δολ. ή 1,54 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, που αντιστοιχεί σε άνοδο 36%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Citigroup: Νέο γύρο απολύσεων με κωδικό όνομα "Bora Bora" προανήγγειλε η CEO Jane Fraser

ΕΕ: Η αξία των εμπορικών συμφωνιών ξεπέρασε τα 2 τρισ. ευρώ το 2022 για πρώτη φορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider