Χρυσός: Με κέρδη άνω του 2% στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Με κέρδη άνω του 2% στην εβδομάδα
Τα αμερικανικά futures του χρυσού έκλεισαν στο -0,1% και τα 1.984,70 δολ. ανά ουγγιά.

Σταθεροποιήθηκε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, ωστόσο οδεύει προς τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, καθώς δολάριο και αποδόσεις αμερικανικών ομολόγων εξασθένισαν εν μέσω προσδοκιών πως η Fed θα δώσει τέλος στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Η τιμή spot του χρυσού κινείται κοντά στα 1.980,20 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας νωρίτερα αναρριχηθεί σε υψηλό 2 εβδομάδων. Από την αρχή της εβδομάδας ενισχύεται 2,2%.

Τα αμερικανικά futures του χρυσού έκλεισαν στο -0,1% και τα 1.984,70 δολ. ανά ουγγιά.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο χρυσός να συνεχίσει να ενισχύεται για λίγο ακόμη, αλλά οι τιμές πρέπει να κινηθούν λίγο χαμηλότερα προτού υπερβούν το επόμενο ορόσημο στην άνοδο και 'τεστάρουν', ενδεχομένως, το επίπεδο των 2.000 δολαρίων», εκτιμά ο Everett Millman, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Gainesville Coins.

«Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι η Fed πιθανότατα έχει τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων, προσφέροντας στήριξη στον χρυσό. Η κίνηση του χρυσού θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα δεδομένα και την ανταπόκριση της αγοράς σε αυτά».

Η τιμή spot του ασημιού υποχώρησε 0,1% στα 23,72 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα κατέγραψε άνοδο 0,4% στα 895,95 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Άνοδος 3% με το βλέμμα στραμμένο στον ΟΠΕΚ

gazzetta
gazzetta reader insider insider