Back to back κέρδη για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Back to back κέρδη για το πετρέλαιο
Ανοδικά κινήθηκε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση η τιμή του πετρελαίου, καταγράφοντας μάλιστα κέρδη 2%, με «φόντο» τις προσδοκίες για βαθύτερες περικοπές της παραγωγής προς ενίσχυση των τιμών. 

Ανοδικά κινήθηκε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση η τιμή του πετρελαίου, καταγράφοντας μάλιστα κέρδη άνω του 2%, με «φόντο» το σενάριο για βαθύτερες περικοπές της παραγωγής αργού προς ενίσχυση των τιμών.

«Οι προσδοκίες γύρω από την επικείμενη συνεδρίαση του OPEC και των συμμάχων του την Κυριακή είναι πιθανό να επηρεάσουν σημαντικά τις συναλλαγές αυτής της εβδομάδας» σχολιάζει ο Robbie Fraser, επικεφαλής τομέα Παγκόσμιων Ερευνών και Ανάλυσης στην Schneider Electric. «Διαφορετικές πηγές έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι τα μέλη του OPEC+ εξετάζουν βαθύτερες περικοπές, πλέον των υφιστάμενων και των εθελοντικών περικοπών που πραγματοποίησαν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία», πρόσθεσε.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού WTI, παραδόσεως Δεκεβρίου ενισχύθηκε κατά 1,71 δολάρια ή σχεδόν 2,3%, στα 77,60 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το brent ενισχύθηκε κατά 1,71 δολάρια ή 2,12%, στα 82,32 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια επιδόθηκαν σε ράλι την Παρασκευή αντιδρώντας στις αναφορές ανώνυμων πηγών πως ο OPEC+ θα εξετάσει, στο πλαίσιο της συνεδρίασής του στις 26 Νοεμβρίου, εάν θα πραγματοποιήσει επιπλέον περικοπές.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν κάνει «βουτιά» σχεδόν 20% από τα τέλη Σεπτεμβρίου, εν μέσω ανησυχίας γύρω από τη ζήτηση αλλά και τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider