Νέες απώλειες 1% για το πετρέλαιο με «βαρίδι» τις ανησυχίες για την παραγωγή του ΟΠΕΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες απώλειες 1% για το πετρέλαιο με «βαρίδι» τις ανησυχίες για την παραγωγή του ΟΠΕΚ
Νέα πτώση 1% σημείωσε την Πέμπτη το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις χθεσινές του απώλειες εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι ο ΟΠΕΚ μπορεί να μην προχωρήσει τελικά σε νέες περικοπές της παραγωγής αργού το επόμενο έτος

Νέα πτώση 1% σημείωσε την Πέμπτη το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις χθεσινές του απώλειες εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι ο ΟΠΕΚ μπορεί να μην προχωρήσει τελικά σε νέες περικοπές της παραγωγής αργού το επόμενο έτος, μετά και την αναβολή της κρίσιμης συνεδρίασης του καρτελ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

Η συναλλακτική δραστηριότητα σήμερα ήταν περιορισμένη, εξαιτίας της αργίας λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, που κράτησε κλειστή την Wall Street.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού τύπου Brent υποχώρησε κατά 61 σεντς ή 0,7% στα 81,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI σημείωσε απώλειες 1% ή 78 σεντς, υποχωρώντας στα 76,32 δολάρια το βαρέλι. Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης το αμερικανικό αργό σημείωσε «βουτιά» άνω του 5% μετά την ανακοίνωση της αναβολής από του ΟΠΕΚ+.

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση την Τετάρτη, ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και οι σύμμαχοι του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αποφάσισαν να αναβάλουν την κρίσιμη συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου όπου αναμενόταν να συζητήσουν περικοπές της παραγωγής πετρελαίου. Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες, ωστόσο, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στα επίπεδα παραγωγής ενόψει της συνάντησής τους και έτσι οδηγήθηκαν σε αναβολή. Η αδυναμία σύγκλισης αποδίδεται κυρίως στις αφρικάνικές χώρες, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραμένει στον OPEC+ η Ανγκόλα: «Πασχίζουμε να αυξήσουμε την παραγωγή»

gazzetta
gazzetta reader insider insider