Wall Street: Ποδαρικό με απώλειες το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ποδαρικό με απώλειες το 2024
Η υποβάθμιση της Apple βρίσκεται στο προσκήνιο της πρώτης συνεδρίασης της χρονιάς.

Τελευταία ενημέρωση: 21:49

Μετά από ένα κερδοφόρο 2023 όπου οι δείκτες της Wall Street κατέγραψαν πολλά ρεκόρ, οι επενδυτές ξεκινούν την πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς δίχως ιδιαίτερο αγοραστικό ενδιαφέρον. Μετά από το εντυπωσιακό φίνις του 2023 που απέφερε πολλά κέρδη, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής αφού η επόμενη εβδομάδα είναι γεμάτη από σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία και ανακοινώσεις των επικεφαλής των Fed που θα δοκιμάσουν την αντοχή της πεποίθησης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά πως οι περικοπές των επιτοκίων θα έρθουν σίγουρα και γρήγορα το 2024, ξεκινώντας από τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,12% στις 37.643 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 χάνει 0,79% και διαμορφώνεται στα επίπεδα των 4.734 μονάδων. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος καταγράφει απώλειες 1,86% και διαπραγματεύεται στις 14.730 μονάδες.

Η αγορά το 2023 έκλεισε με τεράστια κέρδη, αφού σε επίπεδο έτους ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 24,4%, ο Dow Jones έκανε ράλι 13,7% ενώ ο Nasdaq σημείωσε ρεκόρ ύψους 43,6%, στην καλύτερη ετήσια επίδοσή του από το 2003. Σ' αυτό συνέβαλαν ειδικά οι μετοχές των εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ηγήθηκαν των κερδών το 2023, με την Apple και την Microsoft να απογειώνονται με +48% και +57% αντίστοιχα και την Nvidia να καταγράφει μοναδικό ρεκόρ της τάξης του 239%.

Σήμερα Τρίτη οι μετοχές της Apple ηγούνται της πτώσης του Nasdaq υποχωρώντας πάνω από 4%, μετά την υποβάθμιση της Barclays σε underweight, βάζοντας δύσκολα στο μέλος των Magnificent 7 στην αρχή της χρονιάς. Οι αναλυτές της Barclays μείωσαν την αξιολόγησή τους για την Apple σε underweight και τιμή-στόχο της μετοχής τα 160 δολάρια από 161 δολάρια, κάτι που συνεπάγεται μία πτώση 17% τον επόμενο χρόνο. «Αναμένουμε αναστροφή μετά από ένα χρόνο όπου τα περισσότερα τρίμηνα χάθηκαν και η μετοχή υπεραπέδοσε», έγραψαν οι αναλυτές σε σημείωμα τους την Τρίτη. «Οι εκτιμήσεις μας παραμένουν αρνητικές για το iPhone 15 και δεν βλέπουμε χαρακτηριστικά ή αναβαθμίσεις που είναι πιθανό να κάνουν το iPhone 16 πιο ελκυστικό» τονίζουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider