Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
Ιδιαίτερα ασταθής η πρώτη εβδομάδα του έτους.

Τελευταία ενημέρωση 12:40

Με αρνητικά πρόσημα διατηρούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οδεύοντας προς το κλείσιμο της πρώτης εβδομάδας του έτους που ήταν ιδιαίτερα ασταθής, έπειτα από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης και εν αναμονή της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

Ο Stoxx 600 υποχωρεί 0,87%, με όλους τους κλάδους του στο «κόκκινο», ενώ στη λιανική καταγράφεται πτώση 1,9%, έπειτα από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία. Ο Euro Stoxx 50 σημειώνει πτώση 1,09%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,9%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,94%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,1%. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο IBEX 35 της Μαδρίτης κινείται στο -1% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο στο -0,71%.

Γκάζι στο 2,9% «πάτησε» ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, από 2,4% τον προηγούμενο μήνα. Η απόσταση μεγαλώνει από τον στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό 2%, ωστόσο το μέγεθος του Δεκεμβρίου ήταν χαμηλότερο από το 3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters.

Στη Γερμανία, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,5% σε μηνιαία βάση τον Νοέμβριο, με τους οικονομολόγους, σε δημοσκόπηση του Reuters, να αναμένουν μικρότερη πτώση πτώση κατά 0,1%. Συνολικά το 2023, οι πωλήσεις υποχώρησαν 3,1% σε σχέση με το 2022.

Απώλειες και στην Ασία

Πτώση κατέγραψαν σε εβδομαδιαίο επίπεδο και οι αγορές στην Ασία, με Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί 2,8% και τον Kospi της Νότιας Κορέας να υποχωρεί πάνω από 3%.

Την Παρασκευή, ο Hang Seng υποχώρησε 0,63%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 μειώθηκε κατά 0,54%, για να κλείσει την εβδομάδα με απώλειες 2,97%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ολοκλήρωσε με οριακή πτώση 0,07%, διευρύνοντας τις απώλειες για τρίτη διαδοχική ημέρα. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο έχει υποχωρήσει 1,3%.

Παράλληλα, ο ιαπωνικός Nikkei 225, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα έχασε 0,35%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider