Χαμηλές πτήσεις για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλές πτήσεις για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Χαμηλότερα έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαικές αγορές, επιστρέφοντας μέρος των κερδών που σημείωσαν τη Δευτέρα.

Χαμηλότερα έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, επιστρέφοντας μέρος των κερδών που σημείωσαν τη Δευτέρα.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,28% στις 471 μονάδες, με τον κατασκευαστικό κλάδο να σημειώνει πτώση 0,9% και τον μεταλλευτικό να ανακάμπτει, αντίθετα, από τις απώλειες της Δευτέρας με άνοδο 1,97%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο DAX στη Φρανκφούρτη έχασε 0,34% στις 16.627 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με οριακή απώλεια 0,02% στις 7.486 μονάδες. Με απώλειες έκλεισε και ο CAC 40 στο Παρίσι ο οποίος έχασε 0,34% στις 7.388 μονάδες. Αρνητικό πρόσημο κατέγραψαν και τα χρηματιστήρια στην περιφέρεια. Συγκεκριμένα ο IBEX 35 έχασε 1,09% στις 9.859 μονάδες, ο FTSE MIB υποχώρησε 0,35% στις 30.077 μονάδες.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, άνοδο 5% σημείωσε η μετοχή της Volkswagen μετά από τηλεδιάσκεψη με αναλυτές στην οποία έγινε ειδική αναφορά στις προβλέψεις της S&P η οποία «βλέπει» ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά 3% το 2024.

Στον «πάτο» του πανευρωπαϊκού δείκτη βρέθηκε η ελβετική εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών Logitech με «βουτιά» 8,7%, μετά την ανακοίνωση πτώσης των πωλήσεων. Εν τω μεταξύ, η γερμανική εταιρεία παράδοσης γευμάτων HelloFresh σημείωσε άλμα 12%.

Στα deals, η γαλλική Sanofi συμφώνησε να εξαγοράσει το project INBRX-101 από τη μητρική Inhibrx, σε μια συμφωνία ύψους 2,2 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Johnson & Johnson: Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο

Procter & Gamble: Ράλι 5% μετά την ανακοίνωση στοιχείων για το δεύτερο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider