Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P - «Έσπασε» το σερί του Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P - «Έσπασε» το σερί του Dow Jones
Ρεκόρ για τρίτη φορά μέσα στο 2024 για την «Μητέρα των Αγορών». Βαρίδι η 3M για τον βιομηχανικό δείκτη.

Μικτά πρόσημα κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με τον Dow Jones να χάνει έδαφος για πρώτη φορά εδώ και τρεις συνεδριάσεις και να υποχωρεί από τα ιστορικά υψηλά που έπιασε την Δευτέρα, ενώ αντιστάσεις έβγαλαν οι S&P 500 και Nasdaq, με τον διευρυμένο δείκτη να σημειώνει ρεκόρ για τρίτη φορά μέσα στο 2024.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 96 μονάδες ή 0,25% και διαμορφώθηκε στις 37.905 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,29%, κλείνοντας στις στις 4.864 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη, ο οποίος έκλεισε στις 15.425 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,43%.

Ο Dow «λαβώθηκε» από την πτώση σχεδόν 12% της 3M, καθώς η εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών απογοήτευσε με τις προβλέψεις της για την κερδοφορία το 2024, ενώ η μετοχή της Johnson & Johnson υποχώρησε περισσότερο από 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το δ' τρίμηνο.

Η μετοχή της αεροπορικής εταιρείας, United Airlines σημείωσε άνοδο άνω του 6% μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου. Ωστόσο, ο αερομεταφορέας δήλωσε ότι αναμένει ζημίες πρώτου τριμήνου από την καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών Boeing 737 Max 9, το μοντέλο που εμπλέκεται στην έκτακτη κατάσταση της Alaska Airlines νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι μετοχές άλλων αεροπορικών εταιρειών αυξήθηκαν παράλληλα με τη United όπως η American Airlines, (+2,79%) η Southwest Airlines (+3,15%) και η Delta Air Lines που σημείωσε άνοδο άνω του 2,5%, ενώ η Alaska Air Group κατέγραψε άνοδο περισσότερο από 2%. Εκτός αεροπορικών εταιρειών, η General Electric υποχώρησε περισσότερο από 2% λόγω των αδύναμων προοπτικών.

Την ανιούσα πήρε και η μετοχή της Procter & Gamble (+4,14%) μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Οι καθαρές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 3% σε σχέση με την περσινή χρονιά και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,47 δισ. δολάρια ή 1,40 δολάρια ανά μετοχή έναντι 3,93 δισ. δολάρια ή 1,59 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι.

Οι κινήσεις αυτές προστίθενται στην άνοδο του S&P 500, αφού ο δείκτης της ευρύτερης αγοράς έφτασε επίσημα σε έδαφος bull market την Παρασκευή, ξεπερνώντας τόσο το προηγούμενο ενδοημερήσιο όσο και το ιστορικό υψηλό κλεισίματος από τον Ιανουάριο του 2022. «Η αγορά έχει τιμολογηθεί στην εντέλεια αυτή τη στιγμή, εννοώ ότι μόλις σήμερα πετύχαμε ιστορικά υψηλά», δήλωσε η Cheryl Young, ιδιωτική σύμβουλος στο Rockefeller Global Family Office, στο CNBC. «Έτσι, κάθε είδους σοκ θα μπορούσε να προκαλέσει μερικές πολύ μεγάλες υποχωρήσεις εδώ».

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης οι μετοχές της Netflix σημείωσαν άλμα 8%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την προσθήκη 13,1 εκατομμυρίων συνδρομητών κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου.

Οι επόμενες ημέρες στις ΗΠΑ αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθούν στοιχεία για τον δείκτη προμηθειών (PMI), την Πέμπτη θα δοθούν οι εκτιμήσεις για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου και την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρά κέρδη για τον χρυσό την Τρίτη

Ήπιες απώλειες για το πετρέλαιο μετά τα υψηλά σχεδόν ενός μήνα

Johnson & Johnson: Μια πρώτη συμφωνία ύψους 700 εκατ. για αποζημιώσεις σχετικά με το ταλκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider