Πετρέλαιο: Με οριακή αύξηση έκλεισε η διαπραγμάτευση του μαύρου χρυσού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Με οριακή αύξηση έκλεισε η διαπραγμάτευση του μαύρου χρυσού
Οριακή αύξηση σημείωσε η τιμή στην διαπραγμάτευση αγοράς πετρελαίου.

Οριακή αύξηση σημείωσε η τιμή στην διαπραγμάτευση αγοράς πετρελαίου. Η άνοδος της τιμής για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης οφείλεται κυρίως στις καιρικές συνθήκες που πλήττουν τις ΗΠΑ και έχουν περιορίσει κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την παραγωγή, στην Κίνα που έλαβε μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας της και στα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που έδειξαν ότι οι αμερικανικές προμήθειες αργού μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά περισσότερα από 9 εκατομμύρια βαρέλια.

Κίνηση των τιμών

  • Το αμερικάνικο αργό παράδοσης Μαρτίου σημείωσε άνοδο 40 σεντς ή 0,5% στα 74,77 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
  • Το brent παράδοσης Μαρτίου σημείωσε άνοδο 58 σεντς ή 0,7% στα 80,13 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
  • Η βενζίνη παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε 0,1% στα 2,2077 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Φεβρουαρίου έχασε 0,1% στα 2,6886 δολάρια το γαλόνι.
  • Το φυσικό αέριο παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε στα 2,649 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 8,1%.

Στοιχεία προσφοράς

Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας που δημοσιεύθηκαν σήμερα διαπίστωσαν εβδομαδιαία μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού κατά περισσότερο από 9 εκατομμύρια βαρέλια, παράλληλα σημειώθηκε πτώση στην εγχώρια παραγωγή πετρελαίου εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Από την άλλη πλευρά του Ειρηνικού, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι σχεδιάζει να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική για να στηρίξει την προβληματική οικονομία της χώρας, μειώνοντας τον δείκτη υποχρεωτικών αποθεματικών για τις τράπεζες κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες στις 5 Φεβρουαρίου.

Αυτό θα πρέπει να προσφέρει 1 τρισεκατομμύριο γιουάν (139 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μακροπρόθεσμη ρευστότητα στην αγορά, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Pan Gongsheng. Η Κίνα εξακολουθεί να αποτελεί κινητήρια δύναμη για τη ζήτηση πετρελαίου, ακόμη και όταν η Ινδία θα αρχίσει να την ξεπερνά από την άποψη της αύξησης της ζήτησης, για αυτό και η ανακοίνωση αυτή έδω ώθησε την τιμή του μαύρου χρυσού εκτιμούν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Ο ισχυρός αμερικανικός PMI έφερε απώλειες την Τετάρτη

Σολτς: Παραδέχεται λάθη στην κυβέρνηση

Ερντογάν: Ζητά τη λήψη μέτρων για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider