Wall Street: Με εβδομαδιαία κέρδη έκλεισαν S&P 500 και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Με εβδομαδιαία κέρδη έκλεισαν S&P 500 και Nasdaq
Δεν έκανε το 6 στα 6 ο S&P 500 παρά τα θετικά μηνύματα για τον πληθωρισμό.

Δεν έκανε το 6 στα 6 ο S&P 500 την Παρασκευή στην Wall Street παρά τα θετικά μηνύματα για τον πληθωρισμό, αφού οι επενδυτές αισθάνονται πως οι προβλέψεις τους για την πτώση των επιτοκίων την άνοιξη δεν θα πραγματοποιηθούν και αυτή θα γίνει μεταγενέστερα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,16% στις 38.109 μονάδες. ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,07% στις 4.890 μονάδες ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,36% στις 15.455 μονάδες. Οι κύριοι δείκτες πάντως κράτησαν τα θετικά εδάφη σε επίπεδο εβδομάδας, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 1% και τον Dow να προσθέτει 0,6%. Ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,9%.

Οι σημερινές απώλειες τερμάτισαν ένα σερί έξι ημερών για τον S&P 500 και τον Nasdaq. Μέχρι την Πέμπτη, ο δείκτης αναφοράς S&P 500 είχε κλείσει σε υψηλό ρεκόρ για πέντε συνεχόμενες ημέρες διαπραγμάτευσης, το μεγαλύτερο σερί από τον Νοέμβριο του 2021.

Οι μετοχές έχουν πάρει ώθηση από τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία που δημοσιευτηκαν χθες για το ΑΕΠ. Σήμερα ανακοινώθηκε ο ρυθμός του πληθωρισμού στις ΗΠΑ με βάση το προτιμώμενο δείκτη PCE της Fed. Ήταν σύμφωνος με τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε μηνιαία βάση, αλλά ήταν ελαφρώς χαμηλότερος από το αναμενόμενο σε ετήσια βάση. Παρουσίασε ήπια αύξηση κατά 0,2% τον Δεκέμβριο, ενώ έδειξε μικρότερες αυξήσεις τιμών το 2024. Ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε λίγο στο τέλος του έτους μετά την πτώση τον Νοέμβριο, με την αύξηση των τιμών στο 12μηνο που έληξε τον Δεκέμβριο να παραμένει αμετάβλητη στο 2,6%. Και τα δύο στοιχεία ενίσχυσαν τις ελπίδες των επενδυτών ότι η οικονομία έχει αποφύγει μια βαθιά ύφεση.

«Όλα τα οικονομικά δεδομένα - τόσο το ΑΕΠ όσο και το PCE - ήταν καλά αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο Rhys Williams, επικεφαλής στρατηγικής στο Spouting Rock Asset Management. «Αυτό ήταν παρήγορο για όλους. Και νομίζω ότι δείχνει ότι βρισκόμαστε ακόμα σε αυτήν την πιθανή ομαλή προσγείωση, όπου η οικονομία αμβλύνεται λίγο αλλά εξακολουθεί να είναι θετική».

Επιχειρήσεις

H Intel είδε την πτώση της μετοχής της στο 11,91% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το δ' τρίμηνο του 2023. Αν και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, το outlook της εταιρείας κατασκευής τσιπ για το α’ τρίμηνο υπολείπεται των προβλέψεων. Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με τις προβλέψεις της LSEG για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, η Intel ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 54 σεντ έναντι 45 σεντ και έσοδα στα 15,4 δισ. δολάρια έναντι 15,15 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της American Express πραγματοποίησε ράλι κλείνοντας στο 7,10%, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των προβλέψεων εσόδων για όλο το έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 6%

Σταθερός ο χρυσός ενόψει Fed

Ευρωαγορές: Κέρδη στον απόηχο της ΕΚΤ - Ράλι άνω του 8% για την LVMH

gazzetta
gazzetta reader insider insider