Απώλειες για το πετρέλαιο στην «σκιά» της ανάπτυξης της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για το πετρέλαιο στην «σκιά» της ανάπτυξης της Κίνας
Οι αναλυτές αξιολογούν τις επιπτώσεις που θα έχουν στην ζήτηση αργού, οι εκτιμήσεις της κινεζικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2024.

Σε αρνητικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική ημέρα έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αναλυτές αξιολογούν τις επιπτώσεις που θα έχουν στην ζήτηση αργού, οι εκτιμήσεις της κινεζικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2024.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Απριλίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχώρησαν στα 78,15 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 0,8% ή 0,59 δολαρίων/βαρέλι. Την Δευτέρα, το αμερικανικό αργό είχε χάσει 1,5%, μετά τα κέρδη 4,5% της προηγούμενης εβδομάδας.

Το ευρωπαϊκό brent παραδόσεως Μαΐου έκλεισε στα 82,04 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 0,9% στις συναλλαγές στο ICE Futures Europe.

Νωρίτερα σήμερα, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως προβλέπει ανάπτυξη πέριξ του 5% για το τρέχον έτος, με την εκτίμηση να θεωρείται ως «φιλόδοξη» από τους αναλυτές, καθώς μεταξύ άλλων προϋποθέτει τη μείωση του ελλείμματος από το 3,8% στο 3% φέτος.

Σημειώνεται πως την Κυριακή έγινε γνωστό, πως τα κράτη μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών και οι σύμμαχοί τους (OPEC+) αποφάσισαν να παρατείνουν τις εθελοντικές μειώσεις στην παραγωγή που ξεκίνησαν τους τρεις πρώτους μήνες του έτους και κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Οι εθελοντικές περικοπές ανέρχονται περίπου σε 2,2 εκατ. βαρέλια αργού την ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ασταμάτητος ο χρυσός - Τρίτο διαδοχικό ρεκόρ

Πετρέλαιο: Μειωμένη ικανότητα διύλισης και δυτικές κυρώσεις πλήττουν τη ρωσική παραγωγή

gazzetta
gazzetta reader insider insider