Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Δεν αναμένουν κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή οι επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Δεν αναμένουν κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή οι επενδυτές
Ο Dow Jones ενισχύεται 0,44% στις 37.932 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,79% στις 4.971 μονάδες και ο Nasdaq αποδυναμώνεται 1,83% στις 15.316 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 21:34

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης είναι η Wall Street, με τους επενδυτές να εκτιμούν ότι η ένταση στη Μέση Ανατολή δεν θα κλιμακωθεί περαιτέρω. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,44% στις 37.932 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,79% στις 4.971 μονάδες και ο Nasdaq αποδυναμώνεται 1,83% στις 15.316 μονάδες.

Τον Nasdaq «επιβαρύνει» η Netflix, καθώς η μετοχή της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming σημειώνει «βουτιά» 8%, παρ' όλο που η εταιρεία ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη για το α' τρίμηνο. Οι συνδρομητές του Netflix σε σχέση με το προηγούμενο έτος ανέβηκαν κατά 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά από το 2025 η εταιρεία δήλωσε ότι δεν θα δημοσιοποιεί τους αριθμούς των συνδρομητών της.

Νωρίτερα σήμερα, το Ισραήλ εξαπέλυσε επιδρομή στο Ιράν σε ανταπόδοση για την ιρανική επίθεση εναντίον της ισραηλινής επικράτειας το σαββατοκύριακο με εκατοντάδες drones και πυραύλους. Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή εγείρει ανησυχίες για αύξηση στις τιμές των εμπορευμάτων και περαιτέρω επιτάχυνση του πληθωρισμού και συνεπώς να καθυστερήσει την μείωση των επιτοκίων Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Παράλληλα, όσον αφορά τις οικονομικές εξελίξεις, στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, μετά από τα νεότερα στοιχεία σχετικά με τον πληθωρισμό από την Βρετανία και τις ΗΠΑ, όλο και λιγότερο αναμένεται τα επιτόκια να μειωθούν τον Ιούνιο είτε από την από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είτε από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider