Ευρωαγορές: Υποδέχονται με άνοδο τα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Υποδέχονται με άνοδο τα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας
Σε θετικό τέμπο κινούνται οι ευρωαγορές, με τους traders να παρακολουθούν το μπαράζ αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται από τις εταιρείες της περιοχής. 

Σε θετικό τέμπο κινούνται οι ευρωαγορές, με τους traders να παρακολουθούν το μπαράζ αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται από τις εταιρείες της περιοχής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,54%, στις 510,97 μονάδες, με όλους τους κλάδους να βρίσκονται στο «πράσινο». Στην πρώτη γραμμή της ανόδου, ο κλάδος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη καταγράφει άνοδο 0,33% στις 18.134 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,32% στις 8,022 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,8% στις 8.281 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,7% στις 34.224 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 διαμόρφώνεται στις 10.971 μονάδες, με κέρδη 0,5%.

Στα σημαντικότερα αποτελέσματα της ημέρας, ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός UBS, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών και επέστρεψε στην κερδοφορία μετά από δύο διαδοχικά τρίμηνα ζημίας. Η μετοχή της UBS αντιδρά με άνοδο άνω του 6%.

Πτώση στα κέρδη α' τριμήνου ανακοίνωσε η BP, με τα αποτελέσματα να υπολείπονται των εκτιμήσεων των αναλυτών εν μέσω του «σημαντικά χαμηλότερου» περιθωρίου στα καύσιμα και των χαμηλότερων τιμών φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Στα μάκρο της ημέρας, απρόσμενη πτώση σημείωσαν οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες τον Μάρτιο, σε μια ένδειξη πως η βιομηχανική ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ίσως πρέπει να περιμένει.

Οι παραγγελίες μειώθηκαν τον Μάρτιο κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis. Οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από την WSJ, ανέμεναν άνοδο 0,5%.

Οι τιμές κατοικιών της Βρετανίας σημείωσαν οριακή άνοδο τον Απρίλιο, σε μια νέα ένδειξη πως η αγορά ακινήτων αντιμετωπίζει προβλήματα από την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των στεγαστικών δανείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider