Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 0,2% για το WTI, απώλειες 0,2% για το Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 0,2% για το WTI, απώλειες 0,2% για το Brent
Σχεδόν κατά 1 δολάριο υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου το βαρέλι την Παρασκευή.

Σχεδόν κατά 1 δολάριο υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου το βαρέλι την Παρασκευή, καθώς τα σχόλια των αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ επανέφεραν στο σχολιασμό τους τις «higher-for-longer» αναφορές σχετικά με τα υψηλότερα επιτόκια, τα οποία θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη ζήτηση από τους μεγαλύτερους καταναλωτές αργού στον κόσμο.

Πιο αναλυτικά, το Brent διαμορφώθηκε στα 82,79 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση κατά 1,09 δολάρια ή 1,3%, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate έκλεισε στα 78,26 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,00 δολ. ή 1,3%.

Σε εβδομαδιαία βάση το Brent κατέγραψε πτώση 0,2% ενώ το WTI ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Η πρόεδρος της Fed του Ντάλας Λόρι Λόγκαν δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι σαφές αν η νομισματική πολιτική είναι αρκετά σφιχτή ώστε να υποχωρήσει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2% που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Τα υψηλότερα επιτόκια συνήθως επιβραδύνουν την οικονομική δραστηριότητα και αποδυναμώνουν τη ζήτηση πετρελαίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς, δήλωσε στο Reuters ότι πιστεύει ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανό να επιβραδυνθεί με την τρέχουσα νομισματική πολιτική, επιτρέποντας στην κεντρική τράπεζα να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το 2024 - αν και ίσως μόνο κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας και όχι πριν από τους τελευταίους μήνες του έτους.

«Οι δύο ομιλητές της Fed φάνηκε σίγουρα να βάζουν τέλος στην προοπτική μείωσης των επιτοκίων», δήλωσε ο John Kilduff της Again Capital LLC.

Το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε μετά τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed, καθιστώντας τα εμπορεύματα σε δολάριο πιο ακριβά για τους αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα, ενώ τα υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αμερικανικά επιτόκια θα μπορούσαν επίσης να μειώσουν τη ζήτηση.

Οι τιμές του πετρελαίου δέχτηκαν επίσης πιέσεις από την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων καυσίμων ενόψει της τυπικά ισχυρής καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης, δήλωσε ο Jim Ritterbusch της Ritterbusch and Associates.

«Δεδομένης της πτώσης των τιμών τον τελευταίο μήνα και των ασθενέστερων του αναμενόμενου τάσεων ζήτησης για την αμερικανική βενζίνη και το ντίζελ, κάποια πτωτική προσαρμογή της ζήτησης φαίνεται πιθανή», δήλωσε ο Ritterbusch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Νέο ιστορικό ρεκόρ για Stoxx 600, DAX, FTSE και CAC 40

gazzetta
gazzetta reader insider insider