Η επιστροφή της μανίας για τις μετοχές meme έπληξε βαριά τους short sellers

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η επιστροφή της μανίας για τις μετοχές meme έπληξε βαριά τους short sellers
Οι απώλειες τον Μάιο από τις AMC και GME ξεπέρασαν το 1,3 δισ. δολάρια.

Οι traders που πόνταραν κόντρα σε κάποιες από τις πιο βαριά σορταρισμένες μετοχές βαρύνονται από μεγάλες απώλειες μετά την απρόσμενη αναζωπύρωση της μανίας για τις μετοχές meme αυτή την εβδομάδα.

Ένα «καλάθι» της Goldman Sachs που έχει θέση long στις μετοχές που προτιμούν τα hedge funds και ποντάρει κόντρα στις 50 πιο σορταρισμένες μετοχές, έχασε το σχεδόν 13% της αξίας του τις τελευταίες 2 συνεδριάσεις.

Πίσω από την απόδοση αυτή βρίσκονται οι μετοχές που κάποτε ήταν δημοφιλείς στους μικροεπενδυτές, όπως η GameStop Corp. και η AMC Entertainment Holdings. Οι δύο βαριά σορταρισμένες μετοχές εξακολουθούν να ανεβαίνουν σήμερα, μετά από εκρηκτικό άλμα άνω του 70% που σημείωσαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα bearish στοιχήματα στο ζευγάρι έχουν επιφέρει απώλειες mark-to-market άνω του 1 δισ. δολαρίων: οι short της GameStop έχασαν 1,24 εκατ. δολάρια τον Μάιο, ενώ οι short της AMC, έχουν χάσει περίπου 126 εκατ. δολάρια.

Το short squeeze -όπου οι απότομες αυξήσεις των τιμών αναγκάζουν τους short sellers να επαναγοράσουν μετοχές για να καλύψουν τις θέσεις τους, συχνά με ζημία- μπορεί να οδηγήσει τις μετοχές ακόμη υψηλότερα και να πιέσει περαιτέρω τις υπόλοιπες short θέσεις. Η άνοδος των μετοχών meme πιθανότατα δημιούργησε επίσης ένα gamma squeeze, το οποίο παρατηρείται όταν οι αυξήσεις των τιμών ωθούν τους traders να αγοράσουν call options, αναγκάζοντας τους market makers να αγοράσουν τη μετοχή, οδηγώντας την τιμή της ακόμη υψηλότερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider