Wall Street: Ανέτρεψε το αρνητικό κλίμα και σφράγισε την πρώτη θετική συνεδρίαση του μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανέτρεψε το αρνητικό κλίμα και σφράγισε την πρώτη θετική συνεδρίαση του μήνα
Με θετικά πρόσημα έκλεισε μία κατά τα άλλα υποτονική συνεδρίαση της Wall Street.

Με θετικά πρόσημα έκλεισε μία κατά τα άλλα υποτονική συνεδρίαση της Wall Street στην οποία οι δείκτες έψαχναν να βρουν τα πατήματά τους μετά το «άνευρο» ξεκίνημα του Ιουνίου.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε υψηλότερα κατά 140,26 μονάδες ή 0,36% στις 38.711 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 5.291 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq με +0,17% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 16.857 μονάδες.

Στο χώρο των επιχειρήσεων, των απωλειών ηγήθηκε η εταιρεία προσωπικής φροντίδας Bath & Body Works καταγράφοντας απώλειες σχεδόν 13%, αφού παρ' όλο που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα του α' τριμήνου, ανακοίνωσε απογοητευτικό guidance για την τρέχουσα περίοδο.

Ομοίως πτωτικά κατά 4,21% κινήθηκε και η μετοχή της Axos Financial μετά από έκθεση της Hindenburg Research κάνει λόγο για «κραυγαλέα προβλήματα» στα στεγαστικά δάνεια της εταιρείας.

Την Τρίτη οι επενδυτές επεξεργάστηκαν νέα δεδομένα από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ αλλά και από τις εργοστασιακές παραγγελίες.

Οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ανήλθαν για τον Απρίλιο στα χαμηλότερα επίπεδα τριών και πλέον ετών, γεγονός που συνάδει με σταδιακή επιβράδυνση της αγοράς εργασίας.Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας μειώθηκαν στις 8,06 εκατ. από 8,36 εκατ. τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, αύξηση για τρίτο διαδοχικό μήνα κατέγραψαν τον Απρίλιο οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν 0,7%, ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,6%.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην κρίσιμη έκθεση της Παρασκευής για την μη αγροτικές μισθοδοσίες του Μαΐου. Οι επενδυτές επιθυμούν μια αγορά εργασίας αρκετά αδύναμη ώστε να ωθήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια, αλλά όχι τόσο αδύναμη ώστε να προκαλέσει ανησυχίες για ύφεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider