Wall Street: Διατηρεί το θετικό momentum μετά την Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Διατηρεί το θετικό momentum μετά την Fed
Παραμένουν σε θετικό έδαφος οι δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να κινείται σε ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της Fed, η οποία, όπως ευρέως αναμενόταν, διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια των ομοσπονδιακών κεφαλαίων.

Παραμένουν σε θετικό έδαφος οι δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να κινείται σε ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της Fed, η οποία, όπως ευρέως αναμενόταν, διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια των ομοσπονδιακών κεφαλαίων.

Το «πάρτι» ανόδου είχε στηθεί από την αρχή των συναλλαγών, χάρη στα στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού που έδειξαν άμβλυνση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,07% στις 38.764 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 κινείται στις 5.430 μονάδες με άνοδο 1,02%. Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,76% στις 17.658 μονάδες.

H Fed διατήρησε τα επιτόκια για 7η διαδοχική φορά στο εύρος του 5,25%-5,50% και έστειλε σήμα ότι αναμένεται μόνο μία μείωση κατά 0,25% πριν από το τέλος του έτους, δύο λιγότερες δηλαδή από όσες είχε υπονοήσει τον Μάρτιο.

Οι νέες προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν μετά τη διήμερη συνεδρίαση της FOMC αυτή την εβδομάδα έδειξαν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε τροχιά επιστροφής στον στόχο του 2%, με αποτέλεσμα να επιτρέπει μόνο ένα περιορισμένο επίπεδο «χαλάρωσης» της νομισματικής πολιτικής εντός του 2024.

Τον Μάιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (PPI) παρέμεινε αμετάβλητος σε μηνιαία βάση, αλλά σημείωσε μικρή αποκλιμάκωση σε ετήσια βάση. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αντέδρασαν έντονα πτωτικά, με το 10ετές να υποχωρεί κάτω από το 4,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider