Ανάκαμπτουν ευρωαγορές και Χρηματιστήριο μετά το γαλλικό αποτέλεσμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανάκαμπτουν ευρωαγορές και Χρηματιστήριο μετά το γαλλικό αποτέλεσμα
Χωρίς ξεκάθαρη γραμμή και με αίσθημα νευρικότητα οι ευρωπαϊκές αγορές και το ΧΑ.

Τελ. ενημέρωση 12:30

Μετά την πρώτη νευρικότητα οι ευρωπαϊκές αγορές και το ΧΑ αρχίζουν να ανακάμπτουν απορροφώντας τις πιέσεις αναμένοντας τις επόμενες ημέρες να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία.

Το μέτωπο της Αριστεράς επικράτησε της ακροδεξιάς που έπεσε στην τρίτη θέση, με το κόμμα του Μακρόν να κατέχει ρόλο ρυθμιστή, αναμένοντας να επωφεληθεί από οποιοδήποτε στραβοπάτημα. Ενώ ο νικητής έφερε τα «πάνω κάτω», το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο χωρίς ωστόσο τους ίδιους πρωταγωνιστές: ένα διασπασμένο κοινοβούλιο τριών αντίπαλων κομμάτων με πολύ διαφορετικές πλατφόρμες και χωρίς παράδοση συνεργασίας - και, σύμφωνα με τους όρους του Συντάγματος της Γαλλίας, χωρίς να επιτρέπονται νέες εκλογές για ένα χρόνο.

Όπως αναφέρει ο Η. Ζαχαράκης της Fast Finance, «μία δυνατή ανοδική εβδομάδα με αγοραστικά ημερήσια σήματα σε όλους του κλαδικούς δείκτες με την δικαιολογία πανευρωπαικά ότι ο φόβος για την Γαλλία απομακρύνθηκε. Τα αποτελέσματα του Β’ γύρου θα αφήσουν πίσω και τις πολιτικές ανησυχίες και πλέον οι αγορές θα επανέλθουν στην κανονικότητα των επιδόσεων των εταιριών».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να φαίνεται ότι έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο upside μαζί με την μεσαία κεφαλαιοποίηση που έχει μείνει αισθητά πίσω το τελευταίο διάστημα. Το μεγαλύτερο μέρος των μερισμάτων που μπορεί να έχει στοιχίσει μέχρι τώρα ακόμα και 25 μονάδες στον ΓΔ φαίνεται να μην προβληματίζει. Ο ΟΤΕ έκανε την διαφορά μιας και μέσα σε 3 συνεδριάσεις μάζεψε πίσω το μεγαλύτερο μέρος από το κομμένο μέρισμα.

Η Αμερική συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις περιμένοντας εναγωνίως τον πληθωρισμό μιας και είναι αυτός που θα κρίνει την πορεία των επιτοκίων που ακόμα δεν έχει ανοίξει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Οι αναβαθμίσεις και οι αλλαγές στόχων τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό συνεχίζονται ενώ φαίνεται ότι κλείνει και το τελευταίο τραπεζικό αγκάθι που λέγεται τράπεζα Αττικής».

«Η αγορά μας έδειξε ότι έχει αντοχές και οι όποιοι πωλητές ανά περιόδου απορροφούνται εύκολα από νέους αγοραστές. Το μόνο της σημαντικό πρόβλημα που θα πρέπει αν βρεθούν τρόποι να καλυτερεύσει είναι η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα. Η πολύ ρηχή αγορά από την άλλη και μάλιστα χωρίς σοβαρούς μακροπρόθεσμους πωλητές μπορεί να μας δώσει κινήσεις ειδικά ανοδικές που αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να φανταστούμε. Να το πούμε απλά το manipulation σε μία αγορά με story και χωρίς βάθος είναι πολύ εύκολο και στο μέλλον θα δούμε τις αντίθετες καταστάσεις από αυτές που βιώσαμε την περίοδο 2010-2015».

Με αγοραστικό σήμα και άλλον αέρα πλέον ο ΓΔ με το στοπ μας να είναι το 1.400. Το 1.430 γίνεται κύρια κοντινή στήριξη με το 1.457 και 1.464 κοντινές αντιστάσεις και το 1.500 κύρια αντίσταση.

Στο ταμπλό, οι αγοραστές επανέρχονται μετά από την αρχική νευρικότητα. Περισσότερο οι traders θέλησαν να φοβίσουν παρά κάτι άλλο. Ο ΓΔ ανακάμπτει κατά 0,40% στις 1.446,25 μονάδες, ο FTSE 25 να σημειώνει άνοδο 0,47% και τον τραπεζικό κατά 0,66%.

Η ΕΤΕ ανακάμπτει κατά 0,74% στα 8,124 ευρώ, με την Πειραιώς στο 1,04% και τα 3,698 ευρώ και την Eurobank στο 0,61%. Οριακή άνοδο 0,06% για Alpha στα 1,634 ευρώ.

Πιέσεις λόγω αποκοπής μερίσματος σε ΤΕΝΕΡΓ στα -1,63% και τα 19,28 ευρώ. Απώλειες σε Metlen, ενώ επιστρέφουν σε θετικό πρόσημο με ισχυρά κέρδη ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ και Aegean.

Ήπια ανοδικά ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΧΑ και ΔΑΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider