Ευρωαγορές: «Δειλό» rebound και προσαρμογή στο γαλλικό πολιτικό «δράμα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: «Δειλό» rebound και προσαρμογή στο γαλλικό πολιτικό «δράμα»
Με ήπιες ανοδικές κινήσεις αντιδρούν οι δείκτες στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη

Τελευταία ενημέρωση: 16:17

Με ήπιες ανοδικές κινήσεις αντιδρούν οι δείκτες στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, σε μία προσπάθεια να προσαρμοστούν σιγά σιγά στη νέα πολιτική πραγματικότητα που έφεραν οι πρόσφατες εκλογές στη Γαλλία, ενώ παράλληλα οι επενδυτές αναλύουν τους νέους «χρησμούς» του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Το Stoxx 600 διαπραγματεύεται στο +0,54% στις 514,53 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται στο πράσινο. Εκείνος των ταξιδίων ηγείται των κερδών, ενισχυμένος κατά 1,45%, ενώ οι μετοχές χημικών διολισθαίνουν 0,1%. Ο Eurostoxx 50 ενισχύεται 0,76% στις 4.940 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με πτώση την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές στην περιοχή επιβάρυνε την πολιτική αβεβαιότητα στη Γαλλία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, όπου το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) κέρδισε τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 έκλεισε με πτώση 1,56% την Τρίτη, καθώς οι έμποροι εκτίμησαν τις επιπτώσεις ενός κρεμασμένου κοινοβουλίου και μιας περιόδου πολιτικής αβεβαιότητας στη Γαλλία. Ο δείκτης κινείται ανοδικά στο 0,71% στις 7.562 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 είναι στο +0,60% στις 8.188 μονάδες ενώ ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται +0,83% στις 18.374 μονάδες. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 1,00% στις 34.202 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 κερδίζει 1,13% στις 11.024 μονάδες.

Στο ταμπλό ο νορβηγικός τεχνολογικός όμιλος κατασκευής και ανάπτυξης οπλικών συστημάτων Kongsberg σημειώνει άλμα 11%, αφού ανέφερε αύξηση 21% στα λειτουργικά έσοδα.

Η μετοχή της BMW ενισχύεται κατά 1,92%, παρά το γεγονός πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε χαμηλότερες πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη (10/7) ότι οι πωλήσεις της για το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 1,3% από έτος σε έτος σε 618.826 οχήματα.

Χθες, ο προέδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε ότι η διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να διακινδυνεύσει περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη, υπονοώντας ότι η κεντρική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει μια λιγότερο περιοριστική στάση.

Ασία: Νέο υψηλό για τον Nikkei 225

Μικτές ήταν οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού την Τετάρτη, με τις αγορές της Ιαπωνίας να σημειώνουν νέα ρεκόρ αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τη χώρα ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας επέκτεινε τα κέρδη της Τρίτης, φτάνοντας στο νέο υψηλό κλεισίματος των 41.857, ενώ ο ευρείας βάσης Topix κέρδισε 0,47% για να κλείσει στις 2.909,2, επίσης υψηλό κλεισίματος ρεκόρ.

Ο δείκτης τιμών εταιρικών αγαθών της Ιαπωνίας αυξήθηκε στο 2,9% τον Ιούνιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τις προσδοκίες και αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με το αναθεωρημένο 2,6% τον Μάιο. Ο CGPI μετρά τις μεταβολές των τιμών των αγαθών που διαπραγματεύονται στον εταιρικό τομέα.

Ο πληθωρισμός στην Κίνα έχασε ελάχιστα τις προσδοκίες, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να σημειώνει άνοδο 0,2% τον Ιούνιο, χαμηλότερη από την άνοδο 0,4% που αναμενόταν από τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και από 0,3% τον Μάιο.

Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,46% στις 17.443 μονάδες, ενώ CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας, υποχώρησε 0,32% για να κλείσει στις 3.428,96 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,16%, κλείνοντας στις 7.816,8 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider