Wall Street: Aνοδικές κινήσεις με φόντο τα αποτελέσματα των τραπεζών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Aνοδικές κινήσεις με φόντο τα αποτελέσματα των τραπεζών
Οι επενδυτές αναλύουν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες. 

Τελευταία ενημέρωση: 20:10

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες την Παρασκευή στην Wall Street, μετά τη χειρότερη συνεδρίαση του S&P 500 από τον Απρίλιο, και με τους επενδυτές να αναλύουν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,88% στις 40.103 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,96% στις 5.638 μονάδες. Ο Nasdaq 100 σημειώνει άνοδο 1,09% στις 18.481 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow σημειώνει αύξηση σχεδόν 1%, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,3%. Αντίθετα, ο Nasdaq υποχωρεί σχεδόν 0,4%.

Η μετοχή της Wells Fargo υποχωρούν 6%, αφού μπορεί η τράπεζα να ανακοίνωσε υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κέρδη και έσοδα στο β' τρίμηνο, ωστόσο η κάμψη στα έσοδα από τόκους δεν άρεσε στους αναλυτές. Η Wells Fargo ανέφερε κέρδη 1,33 δολαρίων/μετοχή, υψηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών σε έρευνα της LSEG που ανέμεναν κέρδη 1,29 δολαρίων/μετοχή, ωστόσο, τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν στα 11,92 δισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση 9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μία μέτρηση στα 12,12 δισ. δολάρια.

Η Citigroup ανακοίνωσε κέρδη 1,52 δολάρια ανά μετοχή έναντι πρόβλεψης για 1,39 δολ/μετοχή, ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 20,13 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση για 20,07 δισ. δολ. Στον απόχη της ανακοίνωσης, η μετοχή της προσυνεδριακά ενισχύεται 2,1%. Παράλληλα, μπόρεσε να μειώσει τα έξοδα κατά 2% στα 13,35 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, αν και, για το έτος, είναι πιθανό να βρεθούν στο άνω άκρο του εύρους των 53,5 έως 53,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Nωρίτερα αυτό το μήνα συμφώνησε να πληρώσει σχεδόν 136 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα στις ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών των ΗΠΑ για «ανεπαρκή πρόοδο» στην επίλυση ορισμένων ζητημάτων. Η μετοχή της υποχωρεί 1,81%.

Έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κατέγραψε η JPMorgan Chase για το β' τρίμηνο του 2024, με ώθηση από τον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής. Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα που ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της πριν το «καμπανάκι» της Παρασκευής, ανέφερε κέρδη 4,40 δολάρια ανά μετοχή, σε σχέση με 4,19 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές της LSEG. Όσον αφορά τα έσοδα, ανήλθαν στα 50,99 δισ. δολάρια έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών της LSEG για 49,87 δισ. δολάρια. H μετοχή της υποχωρεί 0,53%.

Η μέτρηση του πληθωρισμού χονδρικής ήταν ελαφρώς υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν την Παρασκευή, αλλά η Wall Street αγνόησε σε μεγάλο βαθμό αυτά τα στοιχεία μετά την πτώση του δείκτη τιμών καταναλωτή μια ημέρα νωρίτερα που ενθάρρυνε την αισιοδοξία ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Χθες κατρακύλησαν οι mega caps της τεχνολογίας, η Nvidia 5,57%, η Amazon 2,37%, η Apple 2,32% και 2,48% η Microsoft, με τους επενδυτές να αγοράζουν μετοχές που σχετίζονται με τη στέγαση, καθώς οι traders εκφράζουν την ελπίδα ότι τα χαμηλότερα επιτόκια θα αναζωπυρώσουν την στάσιμη αγορά κατοικίας. Σήμερα η Nvidia ενισχύεται κατά 2,64%.

Ο δείκτης αναφοράς μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 Index μετά το ράλι 3,3% της Πέμπτης, σήμερα συνεχίζει ανοδικά με 1,17%.

Το... rotation της αγοράς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι «μια γεύση του τι πρόκειται να συμβεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο Warren Pies, στρατηγικός αναλυτής και συνιδρυτής της 3Fourteen Research, στο «Closing Bell» του CNBC. «Είχαμε μια αρκετά ισχυρή οικονομία με πολλούς τρόπους τα τελευταία χρόνια, αλλά υπάρχουν θύλακες που πραγματικά περιορίζονται από την πολιτική επιτοκίων της Fed», είπε ο Pies. Σημείωσε ότι καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας μειώνουν τα επιτόκια, γωνίες της οικονομίας που ήταν «αδρανείς», όπως οι υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών και οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, θα «ξαναξυπνήσουν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider