Wall Street: Ισχυρές πιέσεις στον Nasdaq από το τεχνολογικό sell-off

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ισχυρές πιέσεις στον Nasdaq από το τεχνολογικό sell-off
Συνεχίζεται το rotation με τους επενδυτές να γυρίζουν την πλάτη στις μετοχές τεχνολογίας και να αγοράζουν όλα εκείνα που σχεδόν αγνοούσαν επιδεικτικά μέσα στο χρόνο. 

Τελευταία ενημέρωση: 19:06

Υπoχωρούν οι δείκτες την Τετάρτη στην Wall Street καθώς συνεχίζεται το rotation με τους επενδυτές να γυρίζουν την πλάτη στις μετοχές τεχνολογίας και να αγοράζουν όλα εκείνα που σχεδόν αγνοούσαν επιδεικτικά μέσα στο χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,55% στις 41.179 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί με πτώση 1,19% στις 5.593 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, διοισθαίνοντας κατά 2,50% στις 18.043 μονάδες.

Η Apple και η Tesla υποχωρούν κατά 2,72% και 3,46%, αντίστοιχα, με τους επενδυτές να δείχνουν πως θέλουν να κάνουν ένα break από την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της αγοράς το πρώτο εξάμηνο.

Στο επίκεντρο των απωλειών σήμερα βρίσκονται οι μετοχές των κολοσσών παραγωγής ημιαγωγών, όπως των ASML, Nvidia και TSMC, μετά τις αναφορές δημοσιευμάτων πως επίκεινται αυστηρότεροι περιορισμοί στις εξαγωγές από τις ΗΠΑ αλλά και έξαρση των γεωπολιτικών εντάσεων, οι οποίες τροφοδοτούνται από τα σχόλια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και μεγάλου φαβορί να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο μετά την απόπειρα δολοφονίας του. Οι απότομες κινήσεις των μετοχών συγκεκριμένα ξεκίνησαν από την στιγμή που το Bloomberg ανέφερε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει έναν εκτεταμένο κανόνα για τον περιορισμό των εταιρειών που εξάγουν τον εξοπλισμό τους για την κατασκευή τσιπ στην Κίνα. Την ίδια στιγμή ο Τραμπ δήλωσε ότι η Ταϊβάν πρέπει να πληρώσει τις ΗΠΑ για την άμυνα που της παρέχει, σε συνέντευξή του στο Bloomberg Businessweek που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Υποστήριξε επίσης ότι η Ταϊβάν πήρε «περίπου το 100%» της αμερικανικής δραστηριότητας στον κλάδο των ημιαγωγών.

Η μετοχή της Nvidia υποχωρεί 5,69% ενώ εκείνη της Taiwan Semiconductor στην Wall Street, σημειώνει απώλειες άνω του 6%

Η σημερινή «ταραχώδης» συνεδρίαση, έρχεται μετά από μία νικηφόρα, όπου ο Dow συγκέντωσε περισσότερους από 700 μονάδες σημειώνοντας ρεκόρ και πλησιάζοντας τις 41.000 μονάδες. Οι μικρές κεφαλαιουχικές εταιρείες συνέχισαν επίσης την άνοδό τους, με τον δείκτη Russell 2000 να προσθέτει 3,5%, σημειώνοντας ένα σερί πέντε ημερών.

Το rotation στην Wall Street συνεχίζεται καθώς οι επενδυτές έχουν γίνει πιο αισιόδοξοι για τις μειώσεις των επιτοκίων, κάτι που θα ωφελήσει τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης και τις εταιρείες με υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης. Οι συναλλαγές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνουν 100% πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

«Ο Dow πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δύο ετών υστερώντας σε σχέση με τον δείκτη S&P 500», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance. «Αλλά έχει νέο άνεμο αυτό το καλοκαίρι με την ελπίδα ότι το ράλι της αγοράς θα διευρυνθεί από ένα στενό σύνολο εταιρειών τεχνολογίας σε ένα ευρύτερο φάσμα εταιρειών σε όλη την οικονομία» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider