Υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου μετά τα σενάρια εκεχειρίας στη Γάζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου μετά τα σενάρια εκεχειρίας στη Γάζα
«Βουτιά» σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή.

«Βουτιά» σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται το ενδεχόμενο μίας κατάπαυσης πυρός στην Γάζα, ενώ το ενισχυμένο δολάριο άσκησε επιπλέον πιέσεις στη τιμή του καυσίμου.

Υπό αυτό το πρίσμα, το αμερικανικό αργό (WTI) υποχώρησε κατά 2,69 δολάρια ή 3,25% στα 80,13 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του πετρελαίου Brent μειώθηκε κατά 2,48 δολάρια ή 2,91% στα 82,63 δολάρια το βαρέλι.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εκτίμησε την Παρασκευή, ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πλησιάζουν στο τέλος τους.

«Πιστεύω ότι απέχουμε μερικά μέτρα και οδεύουμε προς τη γραμμή του τερματισμού για να επιτύχουμε μια συμφωνία που θα περιλάμβανε την κατάπαυση του πυρός, την επιστροφή των ομήρων στο σπίτι τους και θα μας έφερνε σε καλύτερη θέση για να επιχειρήσουμε να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη ειρήνη και σταθερότητα», πρόσθεσε ο Μπλίνκεν.

Ο πόλεμος στη Γάζα έχει οδηγήσει τους επενδυτές να υπολογίζουν σε ένα υψηλό risk premium στις συναλλαγές πετρελαίου, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις αποτελούν απειλή για τον παγκόσμιο εφοδιασμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider