Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο - Σε θέση οδηγού οι τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο - Σε θέση οδηγού οι τράπεζες
Νέα άνοδος στο Χρηματιστήριο. Μπροστά οι τράπεζες. Αποκοπή μερίσματος για ΔΕΗ.

Τελ. ενημέρωση 14:00

Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να δίνει γραμμή στο ΧΑ και να δείχνει το δρόμο προς νέα υψηλά. Παρότι οι διεθνείς αγορές δεν πέρασαν εύκολα τις τελευταίες μέρες, το ΧΑ κατάφερει να διαφοροποιηθεί, έχοντας ωστόσο διορθώσει ισχυρότερα και νωρίτερα από τις πρώτες. O τραπεζικός κλάδος έκανε την διαφορά συγκεντρώνοντας και το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών και φαίνεται πως πλέον έχει αποκτήσει τα ηνία του οδηγού.

Όπως σχολιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, «η Alpha Bank συνεχίζει να κλείνει την ψαλίδα, η Eurobank παντός καιρού με χαμηλό beta, η Εθνική τράβηξε και πάλι το ενδιαφέρον μετά από μεγάλο διάστημα, ενώ η Πειραιώς φαίνεται να θέλει να πλησιάσει και πάλι την τιμή της μεγάλης ΑΜΚ. Οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται ενώ μην ξεχνάμε και την Moody's που έχει όλες τις πιθανότητες να μας αναβαθμίσει αρχές φθινοπώρου.

Στα τέλη Ιουλίου ξεκινά επίσης το τραπεζικό Q2, με την Πειραιώς να ανακοινώνει αποτελέσματα στις 31 Ιουλίου (πριν το άνοιγμα) μαζί με την Eurobank (μετά το άνοιγμα), η Εθνική ακολουθεί την 1η Αυγούστου και η Alpha στις 2.

Παράλληλα, κάλυψη της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευαστικής της χώρας, της Intrakat, ξεκινάει η Euroxx με σύσταση «overweight» και τιμή στόχο στα 6,40 ευρώ.

«Πλέον είμαστε και στην καρδιά του καλοκαιριού με τις τζίρους να κινούνται σε χαμηλά ύψη κάτι που δεν βοηθάει και ιδιαίτερα την αγορά. Από την άλλη η Ελλη-
νική αγορά συνεχίζει να έχει μεσοπρόθεσμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους υπολοίπους οπότε και δύσκολα τα funds αποχωρίζονται χαρτιά. Έτσι λοιπόν και εφόσον δεν δούμε «αγριάδες» στο εξωτερικό ο ΓΔ έχει όλα τα φόντα να δοκιμάσει και πάλι την ζώνη του 1.500» συμπληρώνει ο έμπειρος χρηματιστής.

Στο τεχνικό σκέλος, «τo stop μας ανέβηκε στο 3.498 σε κλείσιμο ώρας. Το 3.534 κοντινή στήριξη με το 3.500 κύρια. Το 3.582 κοντινή αντίσταση με επόμενο επίπεδο το 3.641. Ο τραπεζικός έκανε την διαφορά όπως είχαμε εικάσει με το 1.339 -1.346 να είναι σημαντική αντίσταση που θέλει προσοχή και που μόνο κατοχύρωση σε κλείσιμο μπορεί να δώσει συνέχιση άμεσα. Το 1.300-1.305 είναι κοντινή επιθετική στήριξη και μόνο κατοχύρωση θα μπορούσε να μας φέρει στο 1284 ή το 1267 που είναι και το νέο μας stop σε κλείσιμο ημέρας».

Ο ΓΔ πλήρωσε το 61% της όλης πτωτική κίνησης με χαμηλές ταχύτητες και τζίρους. Μία κατοχύρωση του 1.472 θα μπορούσε να δοκιμάσει και πάλι την ζώνη του 1500. Το 1.450 και 1.440 λειτουργούν σαν στηρίξεις στην παρούσα. Σε εβδομαδιαίο ανέβηκε το stop στο long στο 1.395 σε κλείσιμο εβδομάδας.

Σήμερα η αποκοπή μερίσματος για τη ΔΕΗ ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή, με την Ελλάκτωρ να έχει επιστροφής κεφαλαίου 0,50 ευρώ.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,09% στις 1.480,39 μοναδες, με τις τράπεζες να κινούνται υψηλότερα.

Κέρδη 2,41% για την Alpha Bank στα 1,718 ευρώ, την Eurobank στο 2,10%, την ΕΤΕ στο 1,69 και τα 8,44 ευρώ και την Πειραιώς να οδεύει ολοταχώς προς την υπέρβαση των 4 ευρώ, με νέα άνοδο 1,03% στα 3,94 ευρώ.

Οριακές απώλειες παρά την αποκοπή μερίσματος για τη ΔΕΗ στο -0,09% και τα 11,53 ευρώ. Ισχυρή άνοδος για Metlen στο 1,61% και τα 36,54 ευρώ, με τη ΜΟΗ στο 2,52%, τον ΟΤΕ στο 2,19% και τη ΒΙΟ στο 2,39%. Νέα υψηλά 52 εβδομ. για την ΕΕΕ στο 33,12 ευρώ.

Ήπιες απώλειες για Τιτάν, ΤΕΝΕΡΓ, και Lamda.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απόσυρση Μπάιντεν: Οι πρώτες αντιδράσεις από Ευρώπη, Ρωσία και Ισραήλ

Οριακή μείωση πωλήσεων και κερδοφορίας για τη Benetton Ελλάς – Ο διττός στόχος για το μέλλον

Ανείσπρακτα ενοίκια: Τελευταία ευκαιρία για να γλιτώσετε φόρο – Οι δυο κρίσιμες κινήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider