Χρηματιστήριο: Κράτησε τις 1.480 μονάδες - Υψηλή μεταβλητότητα με χαμηλό τζίρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Κράτησε τις 1.480 μονάδες - Υψηλή μεταβλητότητα με χαμηλό τζίρο
Πειραιώς, Jumbo και Aegean πιέστηκαν σημαντικά στη σημερινή συνεδρίαση. Αντίδραση από ΔΕΗ. Κράτησαν οι 1.480 μονάδες.

Υψηλή μεταβλητότητα, προσγείωση τζίρου και επιλεκτικές κινήσεις καταγράφηκαν στο Χρηματιστήριο στη σημερινή συνεδρίαση, με κάποιες μετοχές (βλ. Πειραιώς) να σπάνε ένα ανοδικό σερί, έχοντας επίμονο πωλητή από πίσω.

Στην Τράπεζα Πειραιώς λίγο πριν υπερβεί τα 4 ευρώ και απελευθερώσει νέες δυνάμεις φρόντισε μεγάλο ξένο desk να βγάλει επιθετικές πωλήσεις προσγειώνοντας το χαρτί προς τα 3,92 ευρώ, κάνοντας τζίρο κοντά στα 16 εκατ. ευρώ, όταν όλο το ΧΑ ξεπέρασε οριακά 80 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, η Πειραιώς έχασε το κρίσιμο επίπεδο των 3,934 ευρώ (έδωσε σήμα πώλησης στο δίωρο γράφημα) και πλέον μένει να φανεί αν ο πωλητής ολοκλήρωσε τις κινήσεις τους ή αν θα συνεχίσει με την ίδια ένταση και αύριο ή τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, αποδεικνύεται ξανά πως όταν κάποιος ξένος επενδυτής θελήσει να πάρει μέρος των κερδών του σε μια τόσο ρηχή αγορά και σε περίοδο χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας κρατάει δέσμια μια μετοχή. Αντίστοιχα φαινόμεναν παρατηρήθηκαν προ ημερών σε ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ.

Παράλληλα, η υψηλή μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές δεν αποτελεί θετικό παράγοντα για τους «ταύρους», αν και η Wall Street συνεχίζει δυναμικά.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, βαρίδι για την αγορά αποδείχθηκαν οι μετοχές των ΠΕΙΡ, ΜΠΕΛΑ, ΑΡΑΙΓ. Η πρώτη λίγο πριν περάσει τα 4 ευρώ βούλιαξε στα 3,92 ευρώ, με υψηλό τζίρο, ενώ πιο ομαλές κινήσεις καταγράφηκαν στις άλλες τραπεζικές μετοχές.

Μάλιστα, ανοδικά κινήθηκε η ETE στα 8,45 ευρώ με άνοδο 0,43% και η Alpha στο 0,12% και τα 1,7245 ευρώ. Ήπιες απώλειες 0,49% για Eurobank, μετά τα υψηλά στα 2,229 ευρώ. Κέρδη από την άλλη για την Optima στο 0,83% και τα 12,20 ευρώ.

Νέο βύθισμα για την Jumbo στο -1,9% και στα 24,72 ευρώ, με την Aegean επίσης στο -1,6% και τα 11,70 ευρώ.

Πιέσεις πέρασαν σε ΔΑΑ, ΕΕΕ, και στα χαρτιά Στασινόπουλου. Οριακές μεταβολές για ΟΤΕ, και ΟΠΑΠ, ενώ από τα 36,88 ευρώ με υψηλή μεταβλητότητα γύρισε κάτω η Metlen με απώλειες 0,27% στα 36,40 ευρώ. Κέρδη 1,74% για τη ΔΕΗ στα 11,70 ευρώ.

Απώλειες και πέρασμα κάτω από τα 18 ευρώ για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Σταθερή ΤΕΝΕΡΓ και Τιτάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider