Ευρωαγορές: Απώλειες άνω του 1% εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Απώλειες άνω του 1% εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων
«Βουτιά» 7% για την Kering.

Τελευταία ενημέρωση 16:25

Χαμηλότερα κινούνται την Πέμπτη οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το ευρύ selloff της Wall Street, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται νέα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 1,19% στις 506,18 μονάδες, με τον κλάδο της τεχνολογίας να «βυθίζεται» 2,6%. Ο Eurostoxx 50 αποδυναμώνεται 1,30% στις 4.797 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου κινείται χαμηλότερα κατά 0,08% στις 8.146 μονάδες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης διολισθαίνει 0,89% στις 18.216 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 1,67% και κινείται στις 7.388 μονάδες. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB με -2,09% βρίσκεται στις 33.742 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 χάνει 1,04% στις 11.094 μονάδες.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση όπου τα αποτελέσματα των τραπεζών της Ευρωζώνης «κοκκίνισαν» τους δείκτες, οι επενδυτές σήμερα επεξεργάζονται αποτελέσματα από τους κολοσσούς των καταναλωτικών αγαθών Nestle και τη Unilever, τις αυτοκινητοβιομηχανίες Stellantis και Renault, την γαλλική εταιρεία πολυτελών ειδών Kering και την ελβετική Roche.

Απότομη μείωση στα κέρδη για το πρώτο μισό του 2024 και καθοδική αναθεώρηση του guidance για το υπόλοιπο του έτους, ανακοίνωσε η Kering, μητρική εταιρεία των Gucci, Balenciaga, Yves Saint Laurent και άλλων πολυτελών brand. Η μετοχή της στο Χρηματιστήριο του Παρισιού «κατρακυλά» πάνω από 7% στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 7ετίας.

Σημαντική πτώση στα καθαρά κέρδη της τάξεως του 48% ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, στην οποία ανήκουν πολλά γνωστά σήματα όπως Jeep, Fiat, Peugeot, Chrysler και Dodge, επικαλούμενη μειωμένο όγκο πωλήσεων, προσωρινά κενά στην παραγωγή και μικρότερο μερίδιο στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο μετοχή της αποδυναμώνεται στις συναλλαγές της Πέμπτης σχεδόν 10%.

Σε αύξηση των εκτιμήσεών της για τα περιθώρια κέρδους στο σύνολο του έτους, προχώρησε η Unilever, εκτιμώντας πως η απόσχιση του κλάδου του παγωτού θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025. Η μετοχή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ενισχύεται 6%.

Σε πτωτική αναθεώρηση του oultlook για τις πωλήσεις προχώρησε η Nestle, καθώς θα πρέπει να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των τιμών, εφόσον οι καταναλωτές σκέφτονται όλο και περισσότερο το κόστος πριν προβούν σε μία αγορά. Οι πωλήσεις για το α' εξάμηνο του έτους ανήλθαν ελαφρώς χαμηλότερα με αύξηση 2,1% έναντι 2,5% που αναμενόταν από την εταιρεία. Η μετοχή της στο Χρηματιστήριο της Ελβετίας καταγράφει πτώση σχεδόν 5%.

Στο οικονομικό μέτωπο, πρόκειται να ανακοινωθούν στοιχεία για τη γερμανική καταναλωτική εμπιστοσύνη και την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ασία

Σε πορεία ανάλογη με το selloff της Wall Street κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον Nikkei 225 να ηγείται των απωλειών επεκτείνοντας το 6ήμερο αρνητικό του σερί.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei 225 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 3,29% στις 37.869 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 1,8%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε πτώση 2,32%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,65%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έχασε 0,98%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε με απώλειες 0,94%.

Η αγορά της Ταϊβάν θα παραμείνει κλειστή, καθώς το νησί προετοιμάζεται για τον τυφώνα Γκαέμι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider