Wall Street: Rebound μετά από τριήμερο αρνητικό σερί - Κέρδη σχεδόν 2% για τον Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Rebound μετά από τριήμερο αρνητικό σερί - Κέρδη σχεδόν 2% για τον Dow
Και οι τρεις δείκτες αναμένεται να ολοκληρώσουν με απώλειες την εβδομάδα.

Τελευταία ενημέρωση: 20:25

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στην Wall Street την Παρασκευή αποτινάσσοντας το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων ημερών, μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό που φαίνεται να ανοίγουν τον δρόμο για την πολυπόθητη μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,98% ή 788,27 μονάδες στις 40.723 μονάδες και ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 1,56% στις 5.483 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,49% στις 17.438 μονάδες.

Ταυτόχρονα, η μεταστροφή των επενδυτών προς μικρότερης κεφαλαιοποίησης μετοχές συνεχίζεται, με τον Russel 2000 να σημειώνει άνοδο 1,37%.

Ωστόσο και οι τρεις δείκτες αναμένεται να ολοκληρώσουν με απώλειες την εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από ένα ευρύ τεχνολογικό selloff, με τον S&P 500 να βρίσκεται χαμηλότερα κατά 1,3%, τον Nasdaq να έχει χάσει 2,4% και τον Dow Jones περίπου 0,2%.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν τα στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Ιουνίου,που αποτελεί τον «αγαπημένο» δείκτη από όπου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αξιολογεί την πρόοδο της οικονομίας και αυξήθηκε μόλις 0,1% σε μηνιαία βάση και κατά 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όπως ανέμεναν και οι αναλυτές του Dow Jones.

Ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρώντας τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, σημείωσε μηνιαία άνοδο 0,2% και 2,6% για το έτος, αναλογικά με τις εκτιμήσεις.

«Η μεταβλητότητα επέστρεψε αυτή την εβδομάδα, καθώς το selloff των μεγάλης κεφαλαιοποίησης εταιρειών παρέσυρε προς τα κάτω ολόκληρη την αγορά», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial, Adam Turnquist, προσθέτοντας ότι «η εξισορρόπηση της αδυναμίας των παραδοσιακά «δυνατών ονομάτων» αποτελεί πρόκληση για την υπόλοιπη αγορά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ελαφριά επιβράδυνση του πληθωρισμού - Στο 2,5% ο PCE τον Ιούνιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider